/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +94 -1
    Aslında bu konuyu bilim veya felsefe başlığına da açabilirdim ama en uygun bu başlıkta olacağını düşündüm
    Konuyu bilimsel olarak ele alacak olursak büyük patlamayı tetikleyen şeyin ne olduğunu asla bilemeyiz. Sürekli genişlemekte olan evrenin en fazla 13.8 milyar ışık yılı uzaklıktaki noktasını gözlemleyebiliyor ve ötesinde ne olduğu hakkında hiçbir şey söyleyemiyorsak evrenin ötesi hakkında yorum yapamayız.

    Öncelikle büyük patlamanın ne olduğunu ve neden bir tetikleyiciye ihtiyacı olduğunu yazayım. Büyük patlama evrenin 13.8 milyar yıl önce maddenin tek bir noktada yoğunlaşması sonucunda meydana gelen bir patlama ve genişleme ile meydana geldiğini açıklayan bir teoridir. Zaman dediğimiz şey bir boyuttur. Evrenin var oluşu ile meydana gelmiştir. Patlama dediğimiz şey ise bir hareket sonucu meydana gelir. Bildiğimiz üzere hareket=zaman. Eğer evrenden önce zaman yoksa tetikleyici nedir?

    Büyük patlamayı tetikleyen şeyin ne olduğu hakkında bazı teoriler vardır. Bunlardan en güçlü 2 teori şunlardır. Bunlardan ilki çoklu evrenler teorisi. Ne olduğunu kısaca anlatmak gerekirse evrenimizin içerisinde var olduğu kozmik bir alan kaynayan bir suyun üzerinde oluşan ve daha sonra patlayan baloncuklar gibi evrenler var oluyor ve yok oluyorlar.
    http://www.gercekbilim.co...en-teorisi-test-ediliyor/

    Bir diğer ve en popüler olanı ise Tanrı teorisi. Bunu çok fazla açıklamaya gerek yok ve yeterli bir açıklama. Adına ister tanrı deyin, ister yaratıcı deyin, ister tetikleyici.

    Asıl mesele ise şu bunlardan hangisi size daha mantıklı geliyor. Biri size daha mantıklı geliyor diye diğerini gerizekalı yerine koymanıza anlam veremiyorum. Her ikisi de olabilir bunu bilemeyiz diyebilirsiniz(agnostik). Tanrıya inanabilirsiniz. Bir dine mensup olabilir yada olmayabilirsiniz. Tanrı teorisi size inandırıcı gelmeyedebilir. Müslümanlar veya diğer tanrıcılar cahil değildir. Yada ateistler cool görünmek için ateist değil(elbette vardır aralarında). inançları yüzünden insanlara hakaret etmek kadar komik ve aptalca bir şey yoktur.
    ···
   tümünü göster