/i/İnanç

İnanç
  1. 226.
    0
    Hadisler de var hadisler de. Kardeşim kuran ayetleri Türkçe'ye çevirilirken bazı kelimeler yakın anlamları ile kullanılıyor. Günah=haram aynen bu ayette böyle. Hadisler de ise haram olduğu içilmemesi gerektiği vurgulanıyor. Eğer yok ben hadislere inanmıyorum diyeceksen o zaman namazı da kendi kafana göre kıl çünkü namazın kılınışı Kur'an da yazmıyor. Orada namaz kılamaktan bahsediyor. Sen sadece orayı alamazsın bir diğer ayetlere de bak. Günah (haram) olduğunu belirtmiş. Tefsir ilmin de de anlatılır bak kardeşim bazı ayetleri tek başına anlayamayız anlasak da tam anlamı ile değil o ayet için başında ki ayete ve sonunda ki ayete bakılır sonra yorum yapılır. Kendini kandırmayı bırak. Selametle.
    ···
    1. 1.
      0
      Mesela şu şekilde anlıyorum ben bunu. Madem kuran da nasıl namaz kılacağın yazmıyor o zaman allah şunu diyor "ey kulum beni bir şekilde an. Nasıl olursa olsun ama an. Ne şekilde namaz kıldığın değil beni anıp anmamandır önemli olan"

      Buna göre ben yanlış mı düşünüyorum birader?
      ···
    2. 2.
      0
      Kuranda nasıl kılacağın yazar vakitleri yazar kıyam rukü secde
      ···
    3. 3.
      0
      Evet kardeşim yanlış düşünüyorsun. Peygamber bize sadece Kur'an-ı Kerim'i göstermek için değil tebliğ etmek için, anlaşılmayan kısımları açıklamak için gönderilmiştir. Eğer senin dediğin gibi olsaydı Allah peygamberi göndermeye gerek duymaz Kur'an'ı direk parça parça değil topluca gökten indirirdi. Senin dediğin gibi olsa insanlardan biri ben bir ağacı şekle sokup onun önünde eğileceğim, biri ben dans edeceğim diyerek bu işi saçma bir hale getirirdi. işte bunların engellenmesi için Allah peygamber'i anlatması ve öğretmesi için görevlendirdi. Yeterli oldu mu kardeşim?
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster