/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +4
    Panpalar ingilizceye karşı ön yargılarınızı bu yazıyla kırıcaz !

    Ülkemizde ki çoğu insan 12 yıl boyunca ingilizce eğitimi gördüğü halde ingilizce konuşamamaktan şikayetçi. Okullarda ki eğitim yüzünden ise çoğu insan ingilizce öğrenmeyi daha doğrusu Yabancı dil öğrenmeyi gözünde iyice büyütüp bu işten korkmaya başlıyor. Gelin hep beraber bu ön yargılarımızı ve korkularımızı arkada bırakalım.

    Hiç ingilizce bilmediğinizi varsayarsak eğer baştan sona bedava bir şekilde ingilizce eğitim seti veren, VideoEğitim kanalına göz atabilirsiniz. Bu kanalda 247 tane video içeren "Sıfırdan ingilizce Öğreniyorum" adlı oynatma listesi mevcut. Bu oynatma listesini kesinlikle tavsiye ediyorum. Eğer "ingilizce öğrenemiyorum ya, çok zor" tarzında düşünceleriniz ön yargılarınız varsa kesinlikle bu videoları öneriyorum.
    Yok bu benim hoşuma gitmedi diyorsanız internet üzerinde özellikle YouTube'da buna benzer onlarca kaynak var şahsen benim en çok beğendiğim bu kanal.

    Bir diğer tavsiyem ise DuoLingo

    Bu uygulama sayesinde kendinize günlük hedefler koyarak , kopmadan sürekli bir biçimde ingilizce eğitiminize devam edebilir, konuları pekiştirebilirsiniz.
    40-50 adet konu başlığı ve her konu başlığı bölümlere ayrıldığından yavaş ve verimli bir biçimde ingilizce öğrenmeye devam edebilirsiniz.
    Ek olarak bu sitede toplulukta ingilizce metinleri Türkçeye çevirebilirsiniz. Eğer yanlış yaparsanız diğer kişiler tarafından düzeltilerek yanlışlarınızı da düzeltebilirsiniz.

    Eğer "ingilizce biliyorum da ya bi turistle 2 kelime bile edemem" diyorsanız. Konuşup anlamanız için de elimde kaynaklar var.
    Buraya kadar daha çok teorik, cümle yapısı vs. şeylerden bahsettim. Bundan sonra ise ingilizce kelime ve cümle altyapınızın var olduğunu sayarak, sizlere konuşmanızı ve anlamanızı geliştirecek bazı kaynaklardan ve yöntemlerden bahsedeceğim.

    VoScreen.

    Bu site ise sizlere yabancı filmlerden,animasyonlardan ingilizce konuşmalı kesitler vererek bunların çevirisini altyazılı veya altyazısız yapmanızı sizden istiyor. Sağ üst bölümde doğrularınızın yanlışlarınızın sayısını görebiliyorsunuz. Bu sitede ne kadar çok zaman geçirirseniz o kadar çok konuşma-anlama konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz.

    Dublajlı Film izlemeyin

    Yabancı filmleri lütfen Türkçe dublajlı izlemeyin. Çünkü hem ses bozulacağından hem gerçekliğinin kaybolacağından filmden tam olarak keyif almayabilirsiniz.
    Hangi dil olursa olsun orjinal kaynağından altyazılı izleyerek hem aksanınızı hemde konuşma-anlama yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. Seslerinizi duyar gibiyim : " iyi de, altyazıya mı bakacaz, film mi izleyeceğiz?" işte altyazısız film izlemekte tam olarak böyle gerçekleşecek :

    Altyazısız Film izlemek

    Az önce bahsettiğim gibi voscreen de vakit geçirdikçe konuşma-anlama yeteneğiniz artacağından. Yabancı filmleri altyazısız bir biçimde anlayacak seviyeye geleceksiniz. Bunun için altyazılı 40 dakikalık ingilizce bir video izlediğinizi varsayın. Daha sonra bu videoyu tekrardan altyazısız bir biçimde anlamaya çalışın.

    Bu dediğim yöntem hemen olacak şey değil. Eğer kelime hazneniz çok geniş değilse hemen üzülüp" ingilizce olmuyor bana göre değil:(" demeyin. Çünkü kelime olmadan ne dediğini nasıl anlayabiliriz ki?

    Özetle ingilizce öğrenmek göründüğü kadar zor değil. Hatta her hangi bir dili öğrenmek hiç zor değil. Emeklemeden yürünmez, bunu untmayın

    Panpa bu ne kör oldum diyosan

    ÖZET : https://www.youtube.com/watch?v=Zvxqx579BAA
    ···
   tümünü göster