/i/Tespit

  1. 1.
    +18 -1
    Öncelikle selamun aleykum sözlüğün ister kabul edin ister kabul etmeyin yaş kitlesi çok aşırı derecede düşük ve yeni gelecek nesille daha da düşecektir. inkar edecek olanlarda bu bahsettiğim kitlelerdir zaten, yaş kimliğini gizleyipte büyüğüm ayaklarına yatanlar.

    ister feyz alırsınız ister feyz almazsınız ben üstümden yükü indireyim.

    Ergenlik döneminizde kesinlikle uzak durmanız gerekenler;

    1-) Arkadaş/Dost Ortamı;

    Şimdi hangi çocuğa sorsanız, kendi arkadaşı kraldır. Yani bunla takılma kötü çocuk falan diyemezsiniz. Çünkü aklı-selim olmayan ergenlik dönemindeki bir çocuk arkadaşına objektif gözle bakamaz. Bir süre geçip olgunlaştıktan sonra anlar neyin ne tak olduğunu. Bu yüzden bu kardeşlerimize tavsiyem her önüne gelene arkadaşım dememeleridir.

    2-)Uyuşturucu Maddeler;

    Bu madde de 1.maddenin türemesidir. Yani bu maddeler de yanlış arkadaş seçimlerinden doğar, daha ergen bir çocuk olduğunuz için aileniz cebinize paraları doldurur. Sizde ne yapacağınızı bilmediğiniz için aranızdan bir fırlamanın hadi gelin bally çekelim uhu çekelim gibi önerileriyle bu tak çukuruna düşersiniz. Bu yüzden tekrar uyarıyorum ki arkadaş seçiminize dikkat edin.

    3-)Ağırlık;

    Ağırlık dediğimi birim olarak algılamayın. Karakter ağırlığı,siz eğer bulunduğunuz ortamda net ve ağır bi karakter sergileyemez vasıfsız bir eleman olursanız. Bulunduğunuz ortamın günah keçisi siz olursunuz,her türlü binlik size yaptırılır. Hadi şu zile bas kaç, hadi şuna pandik at hadi şunu çal hadi şöyle yap böyle yap vesaire ortam kölesine döner ayakçı olursunuz.

    4-)Dersler;

    Dersler konusunda dedeler gibi çalışın oğlum okuyun oğlum nasihati vermemem. Bende çok başarılı bir öğrenci değildim. Ama ilkokul terkde olmayın kötü bir meslek lisesinde dahi olsanız o diplomayı alın yoksa hayat elinize çok büyük şeyler verir.

    5-)internet Kullanımı;

    Tabi bu konuda da az kullanın idealinde kullanın nasihati veremem. Ben kendi özeleştirimi de iyi yaparım. ilkokul lise hayatımı online oyunlar yakmıştır. Sadece bunu söyleyip pişman olduğumu belirtebilirim artık ne kadar kullanıcağınız size kalmış.

    6-)Aile ilişkileri;

    Bir ergenin düşebileceği en büyük yanlışlardan biri de arkadaş ortdıbını sanal ortdıbını aile ortamından daha önemli görmektir. Arkadaş ortamı için babanın annenin cüzdanından paralar ceplenir eve geç gelinir evdekilerle ters düşülür. Sanal ortam için ailenin yüzüne bakılmaz ve olaya objektif bakamadığınız için sadece ailenizi suçlayıp kin kusarsınız. Belirli bir olgunluğa erişene kadar aile tavsiyelerinden kaçmayın bunu sütlük olarak da algılamayın.

    Şimdi başımıza abi mi kesildin türü düşüncelerle banada kin kusabilirsiniz ama ben sadece bilinçlendirmek için yazıyorum. Küfür de etseniz teşekkür de etseniz yazmaya devam ederim aklıma geldikçe.

    Ne kadar kişi kazanabilsek o kadar kârdır. Ne şukuya ne teşekküre gerek yok sadece okuyup bilinçlenin yeter.

    He bu arada ergen kelimesini de yanlış bir algıya çevirmeyin. Ergenlik insan doğasında var. Sizle ergen diye daşşak geçen abilerinizde ergenlik döneminden geçti, aklınızda bulunsun. (:
    ···
   tümünü göster