/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +114 -9
    Sen sigaranı sar o başkasını. Bekle gelecek diye izle gülüşünü. Akıt göz yaşlarını yastığına. Sen onu dile Rab'tan, O sarılsın sevdiğine. Nereye kadar? Neden teselli arıyorsun? Neden acıların ile yüzleşmiyorsun? Sen korkak mısın? Hayır. Sen korkak değilsin. Sevdiğinin bir başkasına gülüşünü izledin. Buna cesaret edene korkak denilmez.

    Yüzleş kendinle. Yıka elini yüzünü. Uyan artık. Al kül tablasını yanına, yak sigaranı. Canın çıkar gibi için sökülür gibi ağla. Geri dönsün diye değil. Giderken öldürdüğü ruhun için ağla. Parçalanan kalbin için ağla. Bak gökyüzüne; Ne değişti sen öldün diye? Kaç kişi ağlar? Ulan kaç kişi yaşatır seni gönlünde? Ben söyleyeyim mi? Kimse. Hiç kimse hemde. Koca bir hiç. Madem koca bir hiç var hayatında o hiçlik ile yaşa. Sevilme, özlenme,aranma. Annenin karnından yalnız çıktın toprağa da yalnız gireceksin.

    Uyuyamadığın geceleri hatırlıyor musun? O geceler hatrına kaçma gerçeklerden. Canını öyle bir yak ki, biri yakmaya kalkınca küllerini bulsun. Kendi yaktığın canın, başkasının yaktığından daha az acır.

    Unutma insanlar menfaat için sever birbirini. Tek başına yürüyebilirsin. Yaşayabilirsin. Sen senin yanında biri olduğu için değil sen olduğun için güçlüsün. Şimdi toparlan ve sil gözyaşlarını. Ne sev bundan sonra geleni,ne de ağla bundan sonra giden için. Sen sen olduğun için güçlüsün ve sen olduğun için güzelsin. Ve unutma sevildiğin kadar nefret edilirsin. Nefret ettiğin kadar da çok sevilirsin
    ···
   tümünü göster