/i/Teknoloji

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +5
    http://i.on5yirmi5.com/image/2017/07/31/483103.jpg

    Olay temmuz ayının başında gerçekleşmiş. Geliştirici ekip, yapay zekanın bir noktadan sonra ingilizce olarak konuşmayı bıraktığını ve kendi dilini geliştirdiğini tespit etmiş. Durum ilerlemeden yapay zekanın da fişi çekilmiş.

    Facebook yapay zeka projesi tamamen durdurulmadı. Bu beklenmedik olay sonrasında askıya alındığı belirtiliyor. Durumu anlamak için yapay zekayla iletişime geçilmiş. Bob ve Alice adı verilen botlar, yapay zekanın dilini öğrenerek onunla anlaşmaya başlamış. Yapılan açıklamada, yeni dilinde geçen konuşmaların çevirilerinde Bob’un “I can i i everyting else” dediği, Alice’in ise “Balls have zero to me to me to me to me to me to me to me to me to” dediği tespit edilmiş.

    Bu anlamsız kelimelerin ardından Bob, “i i can i i i everything else” gibi bir cümle kurmuş. Geliştirici ekibe göre bunun en mantıklı çevirisi “Bende üç tane alacağım ve siz geri kalanı alabilirsiniz” olduğu üzerinde duruluyor.

    Şu aralar uzayın derinliklerinden gelebilecek mesajları cevaplamamız gerektiğini belirten Hawking’in açıklamaların ardından, bir de Terminator filminden fırlama Skynet-vari bir yapay zekanın tüm insanlığın sonunu getirmesi ekgibti. Sanırım, insan aklı ve yetenekleri henüz yapay zeka gibi ileri düzey bir çalışmanın sorumluluğunu kaldırabilecek kapasitede değil.

    kaynak: frpnet.net
    ···
   tümünü göster