/i/Tespit

  1. 1.
    +6 -2
    Hiçbir zaman tavuk dürüm ile aynı anda bitmeyen ayranı hatırladın değil mi ? Hani 1 tabak pilavla bile içemediğin o küçük bardaktaki ayranı ? Evet evet sen , sana söylüyorum . Yalnız değilsin bu konuda . Artık bıkmadınız mı beyler küçük ayranlardan? 3 tlye aldığın tavuk döneri yemek için yanına aldığın 1tllik ayrandan? Misafirliğe gittiğinde ya da kendin yerken yanıma koyulan 100 ml ayrandan ? Evet resimdeki ayrandan bahsediyorum . Daha dönerin yarımına gelmemişken biten ayrandan sonra "Lan yanına 1 tane daha ne iyi giderdi " dedin . Sonra almaya üşendin belki de paran yoktu belki de küçük ayran çıkartan kapitalist sisteme daha fazla para yatırmak istemedin. Bir tabak pilavın yanına koyulan 100 mllik ayrandan bir daha isteyemedin değil mi ? Bence bu duruma son vermenin zamanı geldi .
    Küçük Ayranları Prostesto Derneği (KAPD) adlı bir dernek kuruyoruz artık . Derneğimizin katı kuralları olacak ve küçük ayranların üretimine son vereceğiz ! (atma ziyaa) Neyse şaka bir yana artık bu küçük ayranlara son verilmesi gerekiyor . Kurallar kısa , basit ama değerlidir .

    1-Artık tavuk dönerin yanına küçük ayran almak yok . Param yok öğrenciyim diyenler ayda 4 kere yiyeceğine 3 kere yesinler ki ayranı büyük yapmak çok pahalıya kaçmıyor . Mekan satmıyor mu büyük boy ayran ? Protesto ediyoruz ve almıyoruz . Hatta olayı büyüterek şikayetinizi dile getirebilirsiniz .

    2-Misafirliğe gittiniz ve küçük bardaklar dizilmeye mi başlandı ? Hemen değiştittiriyoruz. Öyle utanma falan yok onların utanç kaynağı olmalı küçük bardak koymak . Sonra da afiyetle yemeğimizi yiyoruz .

    3- Evde küçük bardak derdi yok . Misafirlikteki uygulamaları evde de uyguluyoruz.

    Evet dediğim gibi basit ama değerli 3 kural . Küçük ayran protesto derneği için alımlar başlamıştır . Yok yönetici yok bilmem ne falan da yok al beni yazanı alıyorum ve buraya yazıyorum . KÜÇÜK AYRAN SORUNUNU TÜM DÜNYAYA DUYURACAĞIZ !
    ···
   tümünü göster