/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +1
    eksileri olduğu kadar artılarıda vardır

    1-elit bir mekanda çalıyorsanız (bar amk ne kadar elit olabilir demeyin oluyor) işiniz daha zordur zengin alkolik manyakları çekmek zorunda kalırsınız manyak derken gerçek manyaklardan bahsediyorum.

    2-sadece bi adamın gelip 1 saatte bin-iki bin lira bırakıp gitmesi çok koyar mesela barda çalışana çünkü sabahtan gecenin körüne kadar çalışıp ayda sadece asgari ücret almaktadır ayrıca gelip içip içip 1 saatte bu parayı veren baba parası yiyen bir zengin biniyse derdin 2'ye katlanır.

    3-saat kaçta evine gideceğin asla belli olmaz alkollü mekan ve sabaha kadar müşteri varsa gibe gibe sabaha kadar bekliyeceksin demektir.

    4-birde komilerin bahşiş kavgalarına denk gelebilirsiniz arada şükür ki iş arkadaşlarımı ben kendim seçtim ve şuan çalıştığım yerde lise arkadaşlarımla çalışmaktayım ve böyle sıkıntılarla karşı karşıya kalmıyoruz.

    5-her an bir kavga patlak verebilir dövsen bela gibsen zina sözü bu durumu çok güzel açıklar dediğim gibi elit bir mekansa oraya gelenlerde para babaları olduğundan vurarak dışarı attığın adam çıkışta seni bekliyor olabilir gerisi sansür beyler.

    6-alkollü adamı dışarda görsen bile hiç tanımıyor olsan bile alttan alırsın kafası güzel dersin barda çalışan bu binlerle 12-13 saat uğraşıyor servis yapıyor masasını temizliyor birde arada kendince yaptığı esprilere bozuntuya vermeden gibe gibe gülüyor ne kadar muhattap olmasan da seninle muhabbete girmek istiyor ee ne var bunda yarram adam muhabbet etsin senle ne olacak demeyin bir konuşuyosun iki konuşuyosun üçte amcık salatası bir laf söylüyor senin kaldıramıyacağın sonrası malum kavga.

    7-alkollü yerde çalışıyorsan eğer çok güzel çevrede yapabilirsin mesela emniyet müdüründen tutta önemli mevkilerde olan insanlarla muhabbet kurup bir hukuk oluşturabilirsin ama bunu dikkatli yapmalısın yani çevrende tutacağın adamı dikkatli seçeceksin yoksa yine kavga barda çalışmak seni farkında olmadan insan sarafı yapar bir bakışta anlarsın adamın ne olduğunu.

    8-barmen adam en rahat adamdır en çok para alanda odur diyebiliriz kendini barın arkasına attın mı o barmenden işi kapmaya çalışırsan sende kurtuldun demektir barboy olarak başlarsın barmen olursun sonrası iç şarabı ye kebabı vur karpuz züte misali.

    9-çok kız zütürebilirsin her gece birini gibebilirsin çok ciddiyim dostum buda bu mesleğin en güzel tarafıdır bence.

    10-barmenle aranı iyi tutarsan her gece içersin çalışırken içtiğim mekanlarda oldu ama eğer lüks bir yerse çalıştığın çalışma saatlerinde alkollü olduğun anlaşılırsa bir koku giderse patrona yannanı yedin broman onun için gece çıkmaya yakın içmek en makbulüdür.

    daha çok şey varda aklıma gelmiyor aklıma geldikçe devam ederim.
    ···
   tümünü göster