/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +5
    Bir adamın aşık olduğu kadın olmak zordur, zira aşık olacak adam sayısı ile aşık olunacak kadın sayısı azdır.

    Bu ilişki emek ister, vakit ister, sabır ister.
    Tek kurşun vardır, rus ruleti gibidir. Tek farkı boşa çıkan tek mermiden sonra gerisi sizde patlar.

    Adamın kadına aşık olması zordur, toplum ona "gibiş evlat" der, "kadını hor gör", "kadın zaten yannan peşinde", "Sen neden kadına değer veresin ki?", "Kimbilir kaç kişi üstünden geçti, sen de geç, geçmediyse de geç gibtir et."

    Ee toplum bu, toplumda gibiş kurallarının hakim olduğu, erkeklerin bunu yapınca sıradan, kadınlarınsa çok kirli olduğu bir karmaşa var. Nitekim toplum mantığına göre biri sokan diğeri de sokulan ve sokan daima "gibmiş" "ezmiş geçmiş" "kullanmış" oluyor, erkek erkeğe cikste bile asıl muallak diye pasife derler, aktife çok kinlenmez millet.

    Neyse, bu durumda karının huur olması da çok doğal, zütten vermesi de, kendini ilkine saklayıp sonradan tüpçülere atlaması da. DNA'larıyla oynuyoruz çünkü. Kadına rahat vermiyoruz ki, belki aklında hiç gibiş dönmeyen kadına sürekli şöyle gibişme, böyle sokuşma diyoruz. Oda haliyle aklına getirip getirip fantezi kuruyor ya da denk gelince cezp edici bulup atlıyor yarrağa.

    Kadına bunca yannan yedirdik, şimdi gelelim erkeğe

    E abi erkek zaten am delisi olmuş çıkmış, 15 yaşında dönen milli oldun mu muhabbetleri mi dersin, şuan 30 yaşına gelmiş hala "15 yaşında milli oldum" yalanını millete yutturan mı, adamlarda gibiş hayattan keyif almak için bir araç değil ki amaç olmuş.

    Herif bu hale nasıl geliyor peki? Karı nasıl huur olduysa aynı şekilde geliyor, yine toplum baskısıyla, bi karıyla tanışıyor herif, azıcık havalı görsün kız bunu "sen kimlerle takılmışsındır, ne geçmişin vardır" diyor kinayeli bir göndermeyle, ulan amcık? Sen sorun etmiyorsun ki adam etsin. Topluma kadınıyla erkeğiyle işlenmiş erkeğin ciks yapma özgürlüğü ve bundan öte ciks yapmasının gerekliliği. Herif belki bakir, belki gibinde bile değil ciks, sadece bikaç kere yapmış. Ama sen herifi damgaladın "ne gibmişsindir" diye? Herifi "ulan yapmış mı olmalıydım?" a sürükledin. Ee buda daha çok gibişecek bundan sonra.

    Yani toplumun ayarı kaçmış, contası yanmış. Kadını erkeğinden, erkeği kadınından suçlu. Hepsi aynı tak özünde.

    Nihayetinde konumuza dönelim erkek adamın muhatabı olan kadın olmaya.

    Zordur, bu devirde gerçekten aşık adam bulmak zordur. Ancak şu var ki bulduğunuzda da kıymet bilme ihtimaliniz çok düşük, adamın yuvadan çıktığında tek atışı var, tek bir aşk hakkı. Bazı değerleri ve o gün inandıklarıyla sonsuz sahiplenir aşkını adam, bazen sıkar, bazen çok mutlu eder. Ama kuralcıdır aşık olan adam, aşık olmayana benzemez, karıların şimdilerde kuralcı adama tercih ettiği rahat bırakan adam, aslında aşk kurşununu çoktan boşa atmıştır, artık kasmadan takılmaya karar vermiştir. Oysa diğer adam gerçek aşık, öl desen ölür senin için, beklediği şeyler ve sahiplenmesi doğaldır, çünkü o evrimden beri gelmiş tüm vahşi içgüdüsü seni ister, koru onu, sev onu, çocuk yap onla. Sen naparsın? "Üstüme çk glysn uff slk şy, n dmk berkecanla görşemem" veya "uff slk, ne dmk gce çkıp dns edemem" gibi gibi. Çocuğu ötelersin vaktiyle de sıkılıp gibtir edersin. Sen de üzülürsün, için burulur, fark etmişsindir adamın sevdiğini, ondan sonra zaten onun gibi gözüne bakan, onun gibi elini tutan, onun gibi senle olmaktan başka çare ve huzur kaynağı aramayan birini bulamayacağını anlarsın, bulamazsın da büyük ihtimalle. O adam da aynı sevgiyi verecek başka kadın bulamaz, tüm enerjisini sana harcamıştır, ilişkisine adamıştır. Dişisi onu terk edince de gidip köşesine "ulan her şeyimi verdim, her emeğimi hepsini çöp etti" diye ağlar ve kinlenir veya sakinleşir. Her iki ihtimalde de bir daha kadınlara aşık olmaz, olamaz. Denese de ruletteki dolu mermi patlamıştır artık, gerisi boş atacaktır.

    Sever mi? Sever, her daim sever, yine kollar, yine baba olur. Sadece o enerjiye sahip olmaz, o erkeğin gençliğindeki ilk aşkına gösterdiği ilgi ve şevkati başka zaman bulamazsınız. Varsa öyle bir şansınız, adamı kaçırmayın, ya da olabildiğince uzun zaman geçirin. Bu tecrübe onun sonu, sizin de ilkiniz gibi olacak.

    Aşık adama sahip kadın azdır fakat hayatından geçen aşık adamı unutan kadın yoktur. Onu bırakan kadın her daim ufak bir pişmanlık yaşar, ne kadar mutlu bir hayata sahip olursa olsun. Nitekim kadının en birinci besini gördüğü sevgidir.

    Saygılar.
    ···
   tümünü göster