/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1
    1975'te AMERiKA'NIN GERÇEK YÜZÜ konuşulurken 1977'de SUiKASTLER, KATLiAMLAR, EYLEMLER ve ekonomik sorunlar konuşuluyordu.

    Nihayet 1980'de ordu yönetime el koydu. ilk iş olarak Yunanistan NATO'nun askeri kanadına kabul edildi. Böylece Türkiye kozunu kaybetti.

    - http://imgim.com/image/9902incie2294804.jpg

    Kenan Evren 1982 yılında ABD ile yeni bir ASKERi ANLAŞMA yaptı. DERiN yapıyı araştıran, soran, düşünen kimse yoktu. Tehlike geçmişti.

    Yeni tavizler için "ABD ile iyi geçinen" "ses çıkarmayacak" yeni bir UMUT gerekiyordu. O umudu Kenan Evren'in yanına yerleştirdiler.

    - http://imgim.com/image/9934incio9019747.jpg

    Özal göreve gelince ABD yardımları oluk oluk akmaya başladı. Ekonomi rahatladı. Puanları Özal topladı. Artık tavizler başlayabilirdi.

    Menderes, Demirel, Ecevit ve Özal dönemleri boyunca ABD'nin Türkiye'de kurduğu bu DERiN yapı çözülemedi.

    Bu DERiN yapı içinde öyle insanlar var ki... Milliyetçi, solcu, muhafazakar hatta HOCAEFENDi bilinenler bile... Kimi itiraf etti.

    Peki bunların 15 Temmuz ile ilgisi ne? Oraya geliyorum. Sene 2001.. Türkiye krizin pençesinde cebelleşiyor. Türkiye'den taviz isteniyor.

    Irak işgal edilecek, PKK bitme noktasına gelmiş... Ecevit Irak'ın işgaline karşı... Bir erken seçim marifetiyle, hükümet değişiyor. (Amerika yine iş başında)

    Böylece Türkiye'yi esir almaya çalışan IMF ve ABD'ye tavizler veren yeni bir hükümet iş başına geliyor.

    - http://imgim.com/image/9584inciv2505980.jpg

    Sonra ABD Irak'a giriyor... Savaş için gerekli yiyecek ihtiyacı Türkiye'den karşılanıyor. Ekonomik yardımlarla ekonomi düzeliyor.

    AKP iktidarını sürdürürken "YENi BiR DERiN YAPI" devletin içine yerleşiyor. Ve 2007'de Ergenekon operasyonu ile devlete ÇÖKÜYOR.

    Hey hat... Tarih tekerrür ediyor. Menderes, Demirel ve Özal'da yaşanan şey yaşanıyor. Erdoğan kontrolden çıkıyor. işareti TIME veriyor.

    - http://imgim.com/image/239incin4532433.jpg

    TIME kapağındaki ERDOĞAN'IN YOLU ifadesi, YOLLARIN AYRILDIĞI gerçeğini fısıldıyor. O halde YOLA GETiRMEK GEREK: ilk kurşun, MiT krizi...

    - http://imgim.com/image/9716incia7691236.jpg

    MiT krizi hedefe ulaşmayınca, 17-25 Aralık... iddialar gerçek mi? Ne önemi var. Mühim olan "Erdoğan'ı almak." iddialar önemsiz.

    Erdoğan doğal yollardan devrilemeyince... Geriye tek çare kalıyor... ASKERi DARBE. işte 15 Temmuz budur. DERiN Amerikan operasyonu.

    15 Temmuz Türkiye'ye 1946-1952 çöken ve senelerce Türkiye'yi AMERiKAN ÇIKARLARI etrafında tutan yapının son ve büyük eylemidir.

    Fakat 15 Temmuz'da hiç yaşanmayan bir şey oldu. DERiN Amerikan yapı başaramadı. Böylece deşifre oldular. Bir kısmı kaçtı. Çoğu içerde.

    Peki 15 Temmuz'un şüpheli tarafları yok mu? Var. 15 Temmuz sıradan bir darbe girişimi değil. 15 Temmuz'da DERiN AMERiKA oyuna geldi.

    Milli kuvvetler 15 Temmuz'da darbe teşebbüsünün içine sızıp darbeyi sabote etmiştir. Darbe bu yüzden başarısız oldu. Bu çok açık.

    Darbeci general Sönmezateş "Erdoğan'ı almak için görevlendirildik ama üç saat neden bekletildik bilmiyorum." diyor. Cevap: sabotaj.

    Bu sabotaj nasıl oldu, kimler yaptı... Bilinmez. Bazı şeyler sır olarak kalır. Sonuçta 15 Temmuz darbe girişimi başarısızlaştırılmıştır.

    Bugün AKP, Amerikan çıkarlarına uygun hareket etmiyor. Bunun sebebi Erdoğan'ın kontrolden çıkmasıdır. Ama AKP'de hala amerikancı yok mu?

    AKP'nin içinde hala onlarca amerikancı olabilir. Ama Erdoğan varken sesleri çıkmıyor. Erdoğansız günler için bekliyorlar. Pusudalar.

    ABD'nin 15 Temmuz sonrası pozisyonu şudur: istikrarsızlık, kaos, umutsuzluk ve iç karışıklık. Böylece piyasaya yeni bir UMUT sürülür.

    Erdoğan bugün ABD çıkarlarının karşısında ama Türkiye'deki DERiN yapıyı söküp atacak etkili adım atamıyor. Siyasi FETÖ'ye dokunulamıyor.

    Erdoğan "HASTALIĞI TEŞHiS ETTi" ama "REÇETEYi YAZAMIYOR". En basitinden, toplumsal uzlaşmayı sağlayamıyor. Hamleyi savuşturamıyor.

    BBC muhabiri Erdoğan'a "birlik ruhunuz yok" diyor. Erdoğan kabul etmiyor. Oysa ki muhabir haklı. Erdoğan bunu göremiyor. Farkında değil.

    15 Temmuz 1945-1952'de Türkiye'ye çöken DERiN Amerikancı yapıyı söküp atmak için muazzam bir fırsat tanıdı. Ama FIRSAT KAÇIYOR.

    Türkiye'deki DERiN ABD 15 Temmuz'da hamlesini yaptı. Başaramadı. Hamle sırası Türkiye'de... Savaş bitmedi, aksine, yeni başladı.

    ABD Türkiye'de yana yakıla TAViZ VERECEK alternatif arayışında. Bu alternatif bulunamazsa... işte o zaman, kurtulduk demektir.

    Bu memlekete karşı olmayan Gezicisi, muhalifi, alevisi, solcusu, sağcısı herkes bir cephede toplanmadığı sürece, bu savaş kazanılmaz.

    Üç partinin lideri Yenikapı'da buluşunca DERiN yapı kabuslar görmüştü. Milli birlik ruhu tek şansımız. Bu vizyona derhal dönmeliyiz.

    1946-1952'de ülkemüze çöken DERiN yapıyı SÖKÜP atana kadar bir ve beraber olmalıyız. 60 yıllık sorunu çözdükten sonra, gerisi kolay.

    Gerekirse Erdoğan Gezi Parkı'nda Ali ismail'in ailesiyle kahvaltı yapmalı. Uçuk geliyor belki ama. Tek çaremiz bu: Bütünleşmek...

    Eğer başaramazsak,Erdoğan devrilecek ve TAViZ VEREN yeni hükümet gelecek, gelirse: Kıbrıs'ta askerimiz kalmayacak. Güneydoğuya özerklik verilecek...

    DERiN yapının hapisteki adamları çıkacak. ABD'ye çalışan FETÖ'cü generaller geri dönecek. Çözüm süreci yeniden başlayacak.

    Türkiye PYD'yi tanıyacak. Kuzey Suriye'de PKK'nın özerk olmasına ses çıkartılmayacak. Rusya ve Çin ile araya mesafe çekilecek.
    Sonra taviz veren hükümet ekonomiyi düzeltecek. Bir gün kontrolden çıkacak... Sonra hikaye başa saracak. Bunu yaşamaya mecbur değiliz!

    Partileri, ideolojileri, görüş farklılıklarını bir kenara bırakın. Devletin Milletin yanında olun Mustafa Kemal Atatürk'ün Havza'da dediği gibi:

    MiLLETiN iSTiKLALiNi YiNE MiLLETiN AZiM VE KARARI KURTARACAKTIR.!
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster