/i/Devlet

  1. 76.
    0
    Bazı arkadaşlar Çin'i, Küba'yı, K. Kore'yi örnek vermiş komünizmle yönetilen devletler böyledir diye. Bir kere yanlış olan komünizm ile yönetilen bir devlet olamaz çünkü komünizmde devlet olmaz. Bu devlet komünist değildir komünizmi uygulamaya çalışan ve başarılı olamayacak devletlerdir.

    Komünizm bir toplumsal düzen kardeşim bir yönetici veya kral gibi şeyler komünizmde olamaz. Ayrıca komünizmde çok fazla sınıf ayrımı olur. Bir işçi ile bir doktor bir öğretmen aynıdır. Bu kabul edilemez bir şeydir.

    Ha komünizm gerçekleşebilir mi? Çok ütopik bir dünya da evet. Mesela yapay zekayı iyice geliştirip kusursuz bir seviyeye getireceksin, dünyadaki her işi robotlar yapabilecek duruma gelecek ve insanlar hiçbir iş yapmak zorunda kalmayacak olursa ve dünya da sınırlar kalkarsa komünizm gerçekleşir. Hiçbir insan çalışmaz ve sadece robotlar çalışır. Her insanın da sahip olduğu çocuk sayısına vb. şeyleri bakılarak ihtiyaçları dağıtılır. O zaman belki gerçekleşebilir komünizm.

    Sana önerim sosyalizmi araştırman. Bir sosyalistim ve cidden bu düzen için elimden geleni yaparım. Eğer bilgi istersen sosyalizm hakkında özelden yazabilirsin.
    ···
   tümünü göster