/i/Hayvanlar

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2





    sibirya kaplanı asya'nın kuzey doğusundaki altay-ural-novosbirsk bölgesinde yaşar.






    afrika aslanı güney afrika'nın kuzeyi ve doğusunda yaşar.

    ---

    sibirya kaplanı: dünya üzerindeki en güçlü yırtıcıdır. daima tek başına yaşar, ağırlığı 360 kg boyu 4 metre'dir. asya'nın afrika'ya nazaran çok daha soğuk, karlı, zorlu, çetin ve az av barındıran koşullarına göre muazzam bir şekilde evrimleşmiştir. tek başına avlanır, tek ısırıkta uyguladığı 1650 kg basınç ile çene kuvvetinde eşsizdir. aslanların sürü halinde avlayabildiği her canlı'yı tek başına indirebilir. boz ayı'nın kavga etmekten imtina ettiği tek büyük kedidir.
    leş yemez, çevresine uyum sağlar, en zeki büyük kedidir, civarında yaşayan bozkurt ve boz ayı'lar ile aynı habitatı uyum içinde paylaşır, çinliler ve rusların kürk, egzotik tedavi gibi saçma gibik uygulamaları yüzünden katledile katledile doğadaki nüfusu sadece 350'dir. (nesli tükenmek üzeredir)

    afrika aslanı: asya kıtası hariç dünya üzerindeki en güçlü yırtıcıdır. sürüyle yaşar, kendi klanını kurar ve liderlik eder, 250 kg ağırlığında ve 3 metre'dir. erkek olanları zorda kalmadıkça avlanmaz bunun yerine sürüsünü korur, sahip olduğu yele muazzam bir koruma sağlar ve bu sayede her büyük kedi ile savaşmakta avantaja sahiptir. teke tek'te felines türünden her canlıyı altedebilir. 1200 kg çene basıncı vardır, tek başına 4 sırtlanı öldürebildiği bilimsel olarak kayıtlara geçmiştir.
    ···
   tümünü göster