/i/Tespit

  1. 1.
    +507 -10
    çoğunuzun önceden tespit ettiği ama üstüne düşüp felsefesini yapmadığı bi durum bu.

    misal; herhangi bi durum neticesinde önünüzde eğilen kadının sütyeni, azcıkda olsa taşan memeleri ile birlikte görüldüğünde tahrik oluyoruz. mesele bizim tahrik olmamız değil, onu farklı bi konu olarak ele alabiliriz. mesele kadının sütyeninin görünmesinden rahatsız olması, fakat plajda farklı bi kumaş ile yapılmış aynı tipte, neredeyse aynı fonksiyonda olan bikini üstünü sergilerken rahatsızlık duymaması.

    ilginç değil mi? kız, babasının yanında sütyeni görünmesin diye türlü türlü çabalar sarfederken, aynı sene birlikte gittikleri tatilde bikini üstü ile birlikte fotoğraf çektirmekten beis gömüyor.

    örnekleri milyon yapabiliriz, hepsinde saçma bi toplum algısının olduğu ortaya çıkıyor. kilot- bikini karşılaştırmasına girmiyorum bile. o, başlı başına anlam veremediğim, olayın bariz şekilde saçma olduğunu gösteren, üstüne düşünülmeyecek kadar aptalca bişey.

    düşünsenize eve attığınız kızın memelerini sütyenli görebilmek için bin takla atıyosunuz ama birlikte aktivite olsun diye plaja gittiğinizde hiç zorlamadan sütyenli(bikini üstğ) memelerini görebiliyosunuz.

    Üst kat komşum bi abla vardı. odaya girdiğimde bacakları görünmesin diye eteğini çekiştirirdi, gün geldi yüzmeye gittik orda hiç çekinmeden bikinisiyle dolaştı durdu yanımda. hiçte garip gelmedi, ne bana ne ona.

    kadınları eleştirmiyorum, olay biraz malca geliyor. nitelik ve nicelik meselesi heralde.
    ···
   tümünü göster