/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +210 -36
    çok bilinen bir gerçektir. Ülkede yapılan anketlerden tutun miting alanındaki insanları incelediğinizde bunu çok net anlarsınız. Hatta alenen televizyonlarda "ben cahil kesimin siyasetine güveniyorum" diyenler de cabası.

    Bir milleti ayakta ve güçlü kılacak tek şey bilim, kültür, teknolojidir arkadaşlar. Bu alanlarda da ileride olmak için çok okumak, öğrenmeye açık olmak ve geniş düşünebilmek gerekir. Bu nedenle ortaya şu sonuç çıkarılabilir ki bir kararın veya seçimin belirleyici faktörü çoğunluktan çok o çoğunluğun kalitesi olmalıdır. Akpli arkadaşlarımı ezmek veya yermek için söylemiyorum bunu. Benim de çok zeki kültürlü akpli arkadaşlarım var. Ancak genel itibari ile Türkiye ortalamasından bahsediyorum. Bakın bugün referandumda hayır diyen şehirleri türkiyenin dışına attığınızda Türkiye'nin yüzde 80 lik hasılasını da atmış oluyorsunuz.

    Örneğin ben bir makine mühendisi olarak şunu söyleyebilirim ki hocalar ve öğrenciler dahil çoğunluğumuzun fikirleri birbirine yakındır. Sektörün içinde ileri teknoloji üreten mühendislerimizin geneli de bizim gibi düşünmektedir. Ancak gel gelelim yöneticiler konu ile alakası olmayan saçma sapan yerlerden atanmış insanlardan ibarettir. Çünkü potansiyel okumuş kesimdir. Ve açıkça söylemeliyim ki bu ülkede okumuş kesim cahil kesim tarafından yönetilmektedir. Aksini iddaa ederseniz sizi vicdanınıza ve aradığınız torpillere bırakıyorum. Sağlıcakla
    ···
   tümünü göster