/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +6
    Alıntıdır.
    O kadar demokratik bir ülkeyiz ki (!) her olayda referanduma gidip halkın fikrini alıyoruz ve bunlar en ufak durumda olsa dahi yapılan seçimler haline geliyor.
    Ülkeye resmî olarak üç milyon, gayriresmi olarak çok daha fazla Suriyelileri alırken bu kadar demokratik, insanların düşüncesine saygılı olan ülkemizde neden bir tane bile Türk vatandaşının müsaadesini ve fikrini almadılar?
    Şu an adeta bir virüs gibi etrafta kol gezen Suriyeliler ülkemizin her yerindeler.
    Mangal alanlarında bereket ki, on çardak varsa sekizinde Suriyeliler ve her çardakta en az beş dinamik, sağlıklı ve genç Suriyeli erkekler var. Hakeza plajlar ve diğer tüm "eğlence yerlerinde" de durum farklı değil.
    Ümmet, din kardeşi narası atacak kimseler olacaksa onlardan bir aileyi alıp kendi evinde beraberce yaşamaya neden davet etmezler? Bunu anlamak güç.
    Tekrar ümmet, din kardeşi narası atacak kimseler olacaksa; islam'da nerede vatanını terk edip, düşmana teslim edip, başka vatanda keyif çatma düşüncesi var? Bunu kanıtlamaları gerekmektedir.
    Elazığ, istanbul, Mersin, Adana, Antalya, Kars, Muğla, izmir, Bursa, Kütahya, Ankara ve diğer tüm şehirlerimizde binbir zorluklarla, imkansızlıklarla yetişmiş bu toprağın evlatları Suriye'ye gidip, burada mangal, plaj, avm ve birçok yerde keyif çatan Suriyelilerin vatanını kurtardıkları gibi, orada şehit oluyorlar.
    Basit bir matematik yapacak olursak;
    3 Milyon Suriyeli: 2 milyon erkek, 1 milyon kadın.
    Kadınlar kalsın. (Ki benim Kuvayı Milliyeci nenelerim kilometrelerce yolu sırf vatanı için, sırtında çok ağır yükle, karnında bebeğiyle yürüdü.)
    2 milyon erkeğin en fazla 1 milyonu çocuk yaşta olsun ve onlar da kalsın. (Kurtuluş savaşı yıllarındaki çocuk askerleri, Çanakkale'de, Suriye'de, Sarıkamış'ta ve daha birçok cephedeki çocuk kahramanlardan söz etmeye gerek görmüyorum.)
    işte şimdi, akıl ve mantığın, kalp ve vicdanın devreye girdiği an. Geriye; sapasağlam, sağlıklı, genç ve dinamik 1 milyon Suriyeli erkek kalıyor. Çoğu ülkenin mevcut asker sayısını üçe, dörde katlayan bu kadar sözde erkek varken, neden yüz bini dahi gidip mertçe, cesurca savaşmıyor? Savaşmıyor? Burada denizlerde, mangallarda neden keyif çatıyor ve neden benim, senin ve senin sevdiklerinin cebinden çıkan vergilerle bunlara bakılıyor?
    Son 2 yılda; 4200 yaralama, 600 taciz/tecavüz, 120 öldürme; bunların hepsi vergi veren, vatan aşkıyla yanıp tutuşan TÜRK MiLLETi'ne Suriyeliler tarafından yapılan muamelelerdir, bilançolarıdır.
    Eğer biz devlet denen yapıyı kendi çıkarlarımız ve güvenliğimiz için kabul etmiş ve bu yapıyla anlaşmışsak, bu yapının da 80 milyon insana cevap vermesi ve bu konuda bir şeyler yapması gerekmektedir.
    -ALINTIDIR
    ···
   tümünü göster