/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 101.
    0
    Ahahah sende kendinden başka herkesi liseli sanan bir malsın.

    Tarihimi kötülemiyorum ama burda söz konusu imparatorluk'un son zamanlarını da hatırlatırım size madem ki bilime falan önem veriliyordu neden herşeyi dışarıdan alıyordu Osmanlı ? Neden doğru düzgün fabrikası bile yoktu ? Şeriatın olduğu yerde bana düzgün hukuktan bahsetme zaten. Tarihimi kötülemiyorum sadece objektif bakıyorum. Madem ki sömürgecilik şu bu yoktu neden Balkan Slavları bizden nefret eder ? Çünkü adamları sömürdük. Ayrıca Balkanların tamdıbınıda ele geçiremedik Slovenya ve Hırvatistan'ın bir kısmını alamadık.
    ···
    1. 1.
      0
      Konumuz Osmanlı'da hukuk, coğrafi keşifler, rönesansken ne zaman iMPARATORLUĞUN son kesimlerine geldik, Osmanlı' daki bilimi niye karıştırdık, üretimi neden karıştırdık? Ben bilimin hakkında herhangi bir şey söylememişken bunu konuya katman güzel. Yeni cephe açmaya çalışıyorsan ben de objektiflikle yaklaşıyorum zaten. Osmanlı'daki bilim Fatih' ten sonra batmıştır (ki Fatih'in topları Süleyman döneminde de kullanılmıştır. Yani Osmanlı'da teknik 100 sene yerinde saymıştır.), üretim olmamıştır zaten tek gelir ganimetler ve savaş tazminatlarıdır.
      Şeriat'ı savunduğumu söylemedim. iMPARATORLUK dediğin devletin hukuk sistemini aşşağılayan sensin. Ben ona cevap verdim.

      Burjuva sınıfı gayrimüslimlerdir diyip. Balkan halkarı neden nefret ediyor demen de ironik. Yunan'ı söylememe gerek yok. Sırplar nefret ediyor, Hırvatlar nefret ediyor. Slovenya'yı almamışız. Ama Boşnaklar ve Arnavutlar seviyor. Her yere farklı mı sömürgecilik uygulanmış anlamadım ben. Çirmen Savaşı'nı bilirsin herhalde (bilmiyorsan 800 Osmanlı askeri karşısında 70000 Sırp askeri, sonuç Osmanlı zaferi "kaynak istiyorsan vikipediden araştır, bunlar yabancı kaynak rakamları") o zamandan sonra ben de nefret ederdim.

      Ayrıca ben argo bir sözcük kullanmamak için liseli yazdım oraya ama sen söze malsın diyerek başlamışsın , o da güzel.
      ···
   tümünü göster