/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    +1 -2
    Bazı saçma maddelerin var öncelikle bilime öyle çok önem verilmiyordu.

    -Ayrıca hukuk sistemi de şeriatten ibaretti yani öyle detaylı ve gelişmiş bir hukuk sistemi yoktu.

    -Ayrıca batılı devletlerde kıta keşfetmeye rönesans hareketi ile başlamıştır ha Osmanlınında etkisi oldu ama çoğunluk reform hareketleri ve Avrupalı denizcilerin Magellan-Galilei gibi adamların vesilesiyle ve rönesans ve reform hareketlerinin daha çok payı var.

    -Ayrıca pnp kimse Osmanlı sömürgecilik yapmadı demesin herkes gerçekleri konuşsun şimdi gayrimüslimlerden kol gibi sürekli vergi toplanıyordu ayrıca biliyorsun ki onun adı OSMANLI iMPARATORLUĞU dur imparatorluk neye denir araştır bir istersen. Osmanlıda sömürgecilik VARDI.

    -Pnp Osmanlıda burjuva sınıfı yahudilerdi genelde Osmanlıdaki üst sınıf yani işverenler falan hep bunlardan oluşuyordu genelde ve burjuvazi yok demişsin yanlış burjuvazi her zaman her yerde vardır.

    -Çağ açıp çağ kapatma meselesi de tıpkı kıtalar hakkında söylediğim gibi rönesans ve reform hareketlerinin çağ açıp çağ kapatma hareketine etkisi daha çok olmuştur.

    Yani kısaca sen gereksiz bir şekilde abartarak yazmışsın Osmanlıyı ve bazı söylediklerinde yanlış.
    ···
    1. 1.
      +1
      Ulan yazdıklarında sadece burjuva konusunda haklısın. Onda da meseleyi yanlış anlamışsın.@1 sınıflaşmanın olmadığını söylemek istemiş. Burjuva üst sınıf falan değildir. Tüccar kesimidir. Diğerlerinin neden yanlış olduğunu anlatırdım ama çok uzun olur.En iyisi sen bu entryi kopyala, sonra sil. Kopyaladıktan sonra da biraz araştır.
      ···
      1. 1.
        0
        Yav he he siz Osmanlıyı mükemmel sanın aynen asıl sen biraz araştırma yap
        ···
      2. 2.
        0
        Amk 9. sınıfı bir sonraki sene tarih dersine iyi hazırlan.
        ···
   tümünü göster