/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
https://www.google.com.tr...=738#imgrc=RwabB-_gxkr0qM
  1. 1.
    +7 -2
    1. Einstein-Szilard buzdolabı
    einstein, tokgib duman sızdıran ve Almanya'da birçok insanın ölümüne neden olan bir buzdolabı hakkında bilgi aldıktan sonra daha güvenli bir buzdolabı tasarlamaya karar verdi. Öğrencisi Leo Szilard ile sabit bir basınçta çalışan, hareketli herhangi bir parçası olmayan, tokgib duman sızma riskini de ortadan kaldıran bir buzdolabı yaratmak için bir araya geldi. ikili, tasarım için 45 farklı patent aldı. Bu buzdolabı, bilimin sihirli yönünü gösterircesine içindekileri soğuk tutmak için ısınıyordu. Kısacası, Einstein yıllar öncesinde güneş enerjisi ile çalışan bir buzdolabı icat etmiştir.
    2. Kendinden ayarlı kamera
    Einstein bu konuda vaktinden çok önce davranmış adeta bir selfie kamerası dizayn etmişti.
    3. Ses kaydedici
    1930'lu yıllarda radyo ve film en parlak zamanlarını yaşıyordu. Einstein kendi dünyasında yaşayan veya gerçek dünyadan kaçan bir bilim insanı değildi. Film alanına ilgi duydu hatta ingiliz aktör Charlie Chaplin ile dostluk kurdu. Belki de bilim addıbının sesi çoğaltmak için bir cihaz yaratması şaşırtıcı değildir. Elektromanyetik ses üretme cihazı görünüşte oldukça basitti. Alman mühendis Rudolf Goldschmidt Einstein’dan sonra benzer cihazlar üretmeye devam etmiştir.
    4. Genişletilebilir takım elbise
    Ceketin iki set düğmesi vardı: Bir tanesi zayıf günleriniz için diğeri ise yemeği fazla kaçırdığınız zamanlar için. Ayrıca, takımda kol cebi olarak da kullanılabilecek oldukça tarz yan cepler de bulunuyor. Modadan kaçmaya yol arayan birisi için oldukça ilginç bir buluş

    edit1:mutlu ettiniz beyler
    edit2:2 cugu nazi (anlamaynlar için einstein yahudi,)
    ···
   tümünü göster