/i/Tespit

  1. 76.
    +1
    Başlıktaki fotoğrafa bakıp, hiç düşünmeksizin, sırf akp yi destekliyor diye birilerini karalamışsın. Biraz düşünseydin, bu adam bunu ithal ediyor da niye ediyor diye, işte o zaman ot beyinli akplilerden farkın olurdu.

    Akp'yi destekleyen kim? Geneli köylü, fakir, tarımla uğraşan halk! Genelde çomar ya da koyun dersiniz.
    Sözde okumuş, aydın insanların okumamış, okuyamamış köylü kesime; tarım yaptığı için, hayvancılık yaptığı için yobaz, cahil, pis, aşşağılık insan gözüyle baktığı için köylü kesim de tarlasını toprağını satarak, ben okuyamadım çoluğum çocuğum okusun benim gibi olmasın, büyük adam olsun diyerek taşı toprağı altın olan büyükşehirlere, kırsal kesimden kent merkezlerine göç ettiğinden dolayı tarım yapan insan sayısında ciddi bir azalma olduğu için nohut ithal ediyor olabilir miyiz?

    Herkes, istediği gibi masa başı işlerde çalışsın, kimse tarım yapmasın ama ben ucuza nohut yiyeyim? (bkz: hem ayranım dökülmesin hem zütüm gibilmesin) son entry'si.

    Ayrıca nohutu ithal eden devlet de değil, özel bir şirket (Bim'di yanlış hatırlamıyorsam).
    Ülke çapında binlerce mağazası olan özel bir şirketin ithal ettiği tarım ürünüyle ülkenin gelişmişlik durumunu ölçmek pek de akıl işi gibi görünmüyor.

    Bize ne abi adamın ithal ettiği üründen? Belki bizim ona satmak istediğimiz nohutlarda istediği kalite ve fiyatı bulamadı ondan ithal ediyor? Belki de bizim ürettiklerimiz yüksek kalite, ona biraz daha düşük kalite ve uygun fiyata satabileceği bir nohut lazım? Bunları bilmeden yorum yapmak, ülkenin gelişmişliğine laf etmek ne kadar doğru?

    Sen insanları sırf siyasi görüşünden dolayı aşağılık varlıklar gibi görür, ot beyinli der, 3. 5. sınıf insan muamelesi yaparsan nohutta ithal ederiz, bakan da, başkan da... Haydi selametle.
    ···
    1. 1.
      +1
      Haklisin birader dusunmeden sacma sapan konusuyolar aqq vecihi ye tutuklatma karari cikartan adamin yaptigi ucagi yasaklatan kimdi acaba¿¿
      ···
    2. 2.
      0
      Merak etme bende fakirim babam 50 yaşına geldi hala beni okutmak için çalışıyor daha dün 20 saate yakın süre aralıksız çalışmak zorunda kaldım sırf rant işi yüzünden üniversite okuduğum yerdeki devlet yurdu üniversitenin 30 km uzağına yapıldı kampusun yanında yanında uygun arazi olmasına rağmen neden yurdun yapıldığı yerde akp milletvekilinin arazisi var hep bu rant işleri hep kendinden olanları kayirmalari çözüm süreci hainliği sonucunda verilen sehitlerin artması feto pisliginin devletin her kademesine girmesine yardımcı olması daha saymama gerek yok heralde ben bu hükümetten fayda göremedim %50 engelli raporu olan babam hala çalışmak zorundaysa eşi sehit olan teyzem dul kaldıysa yigenlerim babasını görmeden büyüduyse bir diş tedavisi olmak için konyada 4 yıl sonrasına randevu aldiysam bana kimse açıklama yapmasın bu hükümetten tiksiniyorum ve öyle nefret doluyumki hepsini büyük bir soğukkanlılık la bogabilirim hayatımda bana hiç fayda saglamamis askerlik yada polislik mesleği istedigimde zamanında o zaman fetullahin dersanesine git öyle polis asker olursun denmesinden tiksindim bu hükümetin bana zararı çoook büyük nefretim ölene kadar dinmeyecek
      ···
   tümünü göster