/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +76 -18
    giyim kuşam usulüne göre beyler bayanlar, buradaki çarpıklığı engellemek için bazı müdahalelerde bulunulmuştur kur an da...

    cahiliye devri olarak da bilinen, islamiyet öncesi arap toplumlarında bilindiği üzere kadına verilen değer sıfırın altındaydı. kadının toplumdaki giyim kuşam tarzı da, bugünkü bazı afrika toplumlarınınkinden farksızdı.

    peki nasıl giyinirlerdi;

    1- başlarına bir örtü geçirir ve bu örtünün iki uçlarını da omuzlarından arkaya doğru sarkıtmak suretiyle atarlardı. bu şekilde de gerdan, göğüs ve boyunları açıkta kalırdı.
    2 - giydikleri entari şeklindeki giysilerin de çoğunlukla göğüslerinin yarısını açıkta bıraktıkları olurdu. (Tıpkı bugünkü bazı afrika toplumlarında olduğu gibi)
    3 - çoğunluğu yırtmacı bulunan (moda olarak düşünmeyin bunu) giysiler giyerler bu da bacaklarının tamdıbını gösterir vaziyette bulunurdu.
    4 - Hatta genelde çok ince kumaştan giysiler giydiklerinden, tüm vücudu belli olur halde görünürdü.
    ...

    şimdi bu örnekler üzerinden, şunu söylemek gerekir; tüm bu ahlaksız yapılanmayı önlemek için, dönemin şartlarını göz önüne aldığımızda, kur an, kadınların daha kapalı giyinmesi için, bir ahlak şartı ortaya koymuştur. bu tipoloji, tamamen arap toplumunu modifiye etmek maksatlı evrensel bir çıkarım içeren kuraldır. ama özünde ilkin arap toplumundaki çarpıklık üzerinden evrensel bir mesaj vermiştir.

    şimdi gelelim bizim ülkedeki yobaz pekekentlere... bunlar da der ki, kadına tamamen kapanmayı türbanı çarşafı şart koşmuştur kur an... böyle bir durum yok! arap toplumundaki bu çarpıklığı gidermenin yolunu göstermiştir. kadınlara biraz daha kapalı giyinin mesajı le... çarşaftan marşaftan bahsetmemiştir.

    bundan bahseden arap bedevisi emevi köpekleridir. ve bunların günümüzdeki uzantıları... Türklüğünü , insanlara unutturmak isteyen arap özentisi yavşaklardır bunları isteyenler...

    şu unutulmasın; biz kadınıyla erkeğiyle Türk' üz... islamiyetten önce de büyük millettik şimdi de büyük milletiz. arapçılıkla, bedevi özentiliğiyle, ümmetçilik müptezelliği ile milli maneviyatımızı değiştiremezsiniz!
    ···
   tümünü göster