/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +33 -5
    Katar krizi çıkmadan 1 gece önce sözlükte "Katar da darbe" diye başlık açmıştım. (Başlık hala var) Elbette başta kimsenin iplemeyeceğini biliyodum ama sonradan yazacağım bu yazı için ihtiyaç olacağını düşündüm. 

    Sözü uzatmadan konuya gireyim. 

    Sözlükte arkadaşın biri bu konuyu Türkiye'nin ekonomisine bağlamış ve gençler mevzu bu açıdan yanlış

    Öncelikle Katar bağımsız bir devlet mi? Değil..

    Katar, ingiltere ve israil eksenine yakın hatta onların kölesi diyebileceğimiz bir devlet. (ingitere ve Abd aynı ittifakta değil istek gelirse bunu da anlatırım)

    Çünkü Katar'ın yer altı zenginlikleri bu iki gücün emrinde dünya sahnesine sürülüyor. Bu ne demek oluyor? Emperyalizm müslüman ülkelere her zaman kendi eliyle değil maşasını kullanarakta giriyor demek oluyor.

    Pekiii Katar'ın en çok yatırım yaptığı ülke neresi?

    Tabi ki ingiltere. Ve bu yatırımlar Katar'ın Türkiye'ye yaptığı gibi satın alma tarzından yatırımlar değil. Daha çok ingiltere'deki istihdamı arttıran yatırımlar. 

    Türkiye'de katar'ın istihdam arttırıcı bi yatırımı var mı? Hayır. 

    Daha çok satın almaya yönelik. 

    Mesela 

    gelip 1000 adet daire satın alıyor. Buradan kazanılan para piyasaya sürüldüğünde geçici rahatlama sağlanıyor ve bu olayı ben pek iç açıcı görmüyorum

    Beyler bakın Finansbank: Digitürk: A Bank: inşaat firmaları: Türk müteahhitlik firmaları: Boyner'in yüzde 30'u: Varlık Fonu’na devredilen ÇAYKUR’un, Katar’dan alınan 650 milyon dolar karşılığında teminat gösterildiği: Şekerbank, Pegasus, NTV ve Hürriyet Gazetesi'nin de Katarlılara satışı gündemdeeeee...

    Ayrıca BMC hisselerinin yüzde 50'lik bölümü Katarlılar tarafından satın alındı.

    Görüldüğü gibi istihdam veya üretime katkı sağlayacak bir yatırım yok. Sanki birileri Katar üstünden Türk firmalarını satın alıyormuş gibi bir hava var...

    Dinleyen bi kaç kişiyi bilsem devam ederim. Sorulara her zamanki gibi cevap veririm. Huyum değildir ama sindire sindire okuyun diye part part atıyorum.

    edit: nadersprite isimli arkadaşın dediğine göre NTV nin katara satılmayacağını doğuş grubu açıklamış.
    ···
   tümünü göster