1. 1.
    0
    Diğer soru ise şu; Allah varsa bir mekanda olmak zorundadır ve bulunduğu mekan Allah'ın sınırlarıdır. Öyleyse Allah nasıl sonsuz olabilir?

    Öncelikle birşeyin var olabilmesi için maddesel ortama ihtiyaç yoktur. Örneğin elektromanyetik dalgalar yayılmak için maddesel ortama ihtiyaç duymazlar. Veyahut da kuantum dolaşıklığına baktığmızda dolaşıklığı sağlayan bizim bildiğimiz anlamda bir madde olmadığı açıktır.(Kuantum dolaşıklığı en basit tanımıyla şudur;bir deney için iki atom dünyanın farklı yerlerine zütürülüyor ve bu atomlardan yalnızca birine tepki vereceği bir etki uygulanıyor.Ve atomların ikisi de aynı anda aynı tepkiyi veriyor.Bu atomların birbirleriyle iletişim kurmak için gönderdikleri herhangi bir madde yok; fakat atomlar birbirleriyle dolaşık.)

    Bunun bilimsel açıklaması kafanıza yatmadıysa (kuantum fiziğinden haberin yoksa) fikirsel açıklamasını da yapayım. Allah sonsuz olamaz, çünkü herhangi bir mekanı olmalıdır diyorsun. Peki ya Allah sonsuzsa ve sonsuz olduğu için sonsuz genişlikte bir mekan yaratmaya gūcū yetiyorsa? Yani bizim gördüğümüz sonlu mekanların biryerlerde sonsuz örnekleri de varsa?
    ···
   tümünü göster