1. 1.
    -1
    Trenddeki (bkz: allahın yokluğunun en temel kanıtı) yazısına cevap olarak yazılmıştır. Ateist veya inançlı herkesin okumasını tavsiye ederim zira yazıda kafanıza yatmayan bir şey olursa tartışabiliriz.

    Öncelikle başlığın görselinde yazan dine göre tüm canlılar aynı anda yaratıldı önermesi yanlış. Islamiyette tüm canlıların aynı anda yaratıldığını savunan bir görüş yok.

    Şimdi gelelim arkadaşın ilk sorusuna. Her şeyin bir yapımcısı, her eserin bir sanatçısı varsa evreni yaratan bir tanrı da var olmalıdır fikrine geniş açıdan bakıp o halde tanrıyı kim yarattı sorusu gerçekten de mantıklıdır ve benim cevabım da bu sorudan daha mantıksız değildir.

    Gelelim cevaba, aslına bakarsanız yukarıdaki cümle nedensellik yasasını anlatmak için kurulmuştur, fakat bu konuda yetersiz kalmaktadır. Nedensellik yasasından kastım; her maddenin, her olayın, var olmuş herşeyin bir başka şeyin sonucu olmasıdır. Örneğin Mona Lisa tablosunun nedeni Leonardo da Vinci'dir, onun nedeni anne ve babasıdır, anne ve babasının nedeni dedesinin annesini istediği adama vermeyip zengine vermesidir -olayı tamamen salladım, bilginize-.Anlaşlmayan nokta ise, nedenselliğin çizgisel değil bir ağacın dalları gibi bir süreç olduğudur. Yani bugūn dünya üzerinde bulunan tüm okulların nedeni zamanında kurulmuş ilk eğitim kurumudur.Bu eğitim kurumu ve o dönemin diğer tüm binalarının nedeni zamanında yapılan ilk inşaattır.Bu inşaatın nedeni dünyanın oluşumu, dünyanın oluşumunun nedeni Big Bangtir. Yani Big Bang birçok olayın nedenidir. Işte bu şekilde herşeyin başlangıcına sebep olan bir ilk neden olmak zorundadır.Bu nedene ister tanrı dersin, ister töz dersin ister bacanak dersin. Orası sana kalmış.

    Allahın nedeni neden yok dersen, Allah zamanın dışındadır. Yani nasıl iki boyutlu düzlemde olmayan yönler bizim üç boyutlu evrenimizde varsa, zaman da bizden daha üst boyutlardaki bir doğrultudur.

    Diğer soruya olan cevabımı iftardan sonra atıcam. Telefondan yazdım yazım yanlışları affola.
    ···
   tümünü göster