/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +40 -5
    Farkında değil misiniz? Birileri Türk tarihini paramparça etti. islamcısına Osmanlı senin asıl atan dendi, Türkçüsüne Hunlar, Göktürkler senin asıl atan dendi, Atatürkçüsüne de senin tarihin Atatürk’le başlar dendi.
    Birileri emir verdi; Sözde tarihçiler, Atatürk’e küfretti!
    Birileri emir verdi; Sözde tarihçiler, Osmanlı gerici dedi!
    Birileri emir verdi; Sözde tarihçiler, Hunlar Müslümanın tarihi olamaz dedi!
    Sizce de senaryolar benzemiyor mu? Hatta sanki hepsi tek bir senaristten çıkmış gibi değil mi? Sanki bizler de senaryo da yazılanı oynuyoruz değil mi? Bence tam olarak durum bu. Pekâlâ, asıl soruyu soruyorum:
    “Türk milleti bu senaryoyu oynamaya devam mı edecek, yoksa gerçeği görüp tarihini topyekun kucaklayacak mı?”
    islamcı kardeşim; Atatürk, Osmanlı için Trablusgarp da, Balkanlar da, Çanakkale’de, Kafkaslar da, Suriye’de, Filistin’de bir Osmanlı Subayı olarak savaşmıştır. Sonrasında Anadolu’yu karış karış gezip, halkın topyekun olarak bütün vatan sathında milli müdafaaya geçmesine öncülük etmiştir ve Kurtuluş Harbini başlatıp akabinde fakru zaruret içindeki halktan onun öncülüğünde yeni bir devlet doğmuştur. Şimdi lütfen, Allah için düşün, Mustafa Kemal Atatürk sence birilerinin dediği kadar kötü biri mi?
    Türkçü kardeşim; Fatih’in Uygur Türkçesi’ni resmi yazışmalarda dahi kullandığını, Avrupa’da dahi Osmanlı’ya Türkiye dendiğini(Türkiye: Türkler’ in yaşadığı yer), hatta ilber Ortaylı’nın ifadesiyle: Türklüğü dil olarak idare olarak medeniyet olarak kitle ile temasta en iyi yerleştiren en mükemmel devletin Osmanlı, olduğunu biliyor muydun? Kardeşim birileri çıkıp Osmanlı Arapçıdır diyebilir ama bilmelisin ki Osmanlı daha doğru ifadeyle Devlet-i Aliye, özbeöz Türk imparatorluğudur.
    Atatürkçü kardeşim; Sende bilmelisin ki Atatürk her şeyden önce bir Osmanlı Subayıydı. Ve Osmanlı için 6’nın üstünde cephede 10larca savaşa katılmıştır. Şimdi sen gelip Atatürk’ün doğup, yetiştiği devlete nasıl birilerinin sözü ile gerici dersin? Kardeşim ilk telgraf sisteminin Osmanlı’ya kurulduğunu, I. Dünya Harbi’ne kadar Osmanlı’nın en büyük 10 ekonomiden birisi olduğunu, Osmanlı Padişahlarının aynı zamanda birer bilim insanı veya sanatçı olduğunu biliyor muydun? Kardeşim sorarım sana böyle bir devlet mi gericidir yoksa onlara gerici diyen sözde tarihçiler mi?

    Evet kardeşlerim, Türk tarihini paramparça etmeye çalışanlara inat gelin tarihimizi kucaklayıp “Yeter Atatürk de Bizim Fatih de Bizim Mete de Bizim!” diyelim.
    ···
   tümünü göster