/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +60 -11
    Öncelikle kaldıramazsanız okumayın beyler özellikle oruçlu oruçlu mideniz kalkabilir.Sonra iğrenç oç xde diye bana atar yapmayın.Yazdıklarım copy-paste değildir ayrı ayrı topladım.

    Eski mahkumların anlattıklarına göre fiziksel işkencelerden çok cinsel işkenceler onları mahvediyordu.

    -Öncelikle mahkum çırıl çıplak soyundurulup gardiyanın copu zeytinyağına bandırılır ardından mahkumun zütüne sokulurdu üstelik bu diğer mahkumlarada izlettirilirdi.Cop çıkarıldıktan sonra ya diğer mahkumlara ya da mahkumun kendisine yalattırılırdı.

    -1 Kadın mahkumun anlattığına göre gardiyanlar duştan çıktıktan sonra kadın mahkumların karşısına geçer ve bornozlarıyla mastrubasyon yapardı.

    -Mahkum gene çırıl çıplak soyundurulur ve merdiven altlarında erkek erkeğe zorla tecavüz ettirilirdi.

    -Kule komutuyla mahkumlar üst üste bindirilir ve yıkıl komutuyla yıkılırlardı vücutlarında kırıklar çıkıklar meydana gelirdi.

    -Mahkum çırıl çıplak soyundurulur ve köpek üstüne salınırdı köpek ilk mahkumun penisini kapardı.

    -Mahkumun penisine ip bağlanır ve gardiyan tarafından çekilirdi mahkum gardiyanın peşinde koridorlarda koşmak zorunda kalırdı.

    -Tutuklular çırılçıplak soyundurulur ve tek sıra halinde banyoya zütürülürdü. Banyoda sabun kullanılmazdı. Hortumla tazyikli su tutukluların üzerine fışkırtılırdı. Daha sonra tutuklular koridora çıkarılır, yat ve sürün komutuyla tutuklular yerlerde süründürülerek koğuşlarına zütürülürdü.

    -Avukat görüşmesine ve diğer görüşmelere gidip gelirken tutuklulara dayak atılırdı. Görüşlerde hiçbir şey konuşulmaması tembih edilirdi. Tutuklular avukatlarıyla savunma konusunda görüş alışverişinde bulunamazlardı.

    -Her havalandırmanın ortasında bir lağım çukuru vardı. Lağım suları ve insan pislikleri burada toplanırdı. Tutuklulara bu çukurdan avuç avuç pislik alıp yemeleri istenirdi.

    Kadın Mahkumlardan biri:Tecavüz ettikleri arkadaşlarımızın kanlı eteklerini gözlerimizin önüne atarlardı.

    Eski mahkumlardan biri: içeriye bir subay girmişti bir de köpeği vardı adı co olan sırf o geldiğinde ayağa kalkmadım diye köpeğin bile kalmak istemediği kulubede 6 ay boyunca kalmıştım bu subayın adı Esat Oktay Yıldırandı.

    Diyarbakır cezaevindeki işgenceleri yaşayan mahkumların büyük bir çoğunluğu yaşadığı işkenceler sonrası intikam için pkk nın ana gövdesini oluşturmuşlardır.Binbaşı Esat Oktay Yıldıran 1988 yılında eşi ve çocuklarının önünde bindiği halk otobüsünde vurularak ölmüştür.

    Edit:Yalan söylediğime dair çok entry girilmeye başlandı bende kaynak belirteyim dedim internete yazarak kolayca bulunabilinecek bilgiler bunlar keşke bana yolonco oç demeden önce bir araştırma yapsanız daha fazla kaynak var lakin bu kadarının yeteceğini düşünüyorum buyrun kaynaklar:

    https://tr.m.wikipedia.or...iki/Esat_Oktay_Yıldıran

    http://www.bbc.com/turkce...9/150911_12eylul_kadinlar

    https://www.google.com.tr...az-iskence-yontemleri/amp

    http://m.milatgazetesi.co...timleri-vardi-haber-30190

    https://www.google.com.tr...skence-yontemleri-9882487

    https://www.google.com.tr...vucudumuza-dokunuyorlardi

    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Diyarbakır_Cezaevi
    ···
   tümünü göster