/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +38 -8
    Selam beyler. Yazar profilinden kişilik analizi yapabilen bir algoritma üretip, bu projeye ise CB adını verdik.

    CB, Cenabet Bakire nickli yazarın; yazım istatistiği üzerinden kodlanmış adeta bir dil. Hadi başlayalım.



    CB projesini formülüze edelim



    Çalışma zemini üzerinde formülüze edilen proje üzerinden, değişkenlerin çalışma prensibini bu sayfa üzerinden devam ettiricez.





    formül ikiyi ayrılmış;iki farklı değişken üzerinden saptamalar yapmak üzerine geliştirildi.



    Formül üzerinden elde ettiğimiz iki farklı veri, (Q1 ve Q2) tanım hakkı sunan paremetre oluşturucak.





    C değişkenini formüle yansıtma



    Formülüze ettiğimiz sayfadan "C" değişkeninin aşama koşuluna bakıyoruz. "Günlük Entry Oranı"
    Örnek; ister eski tasarıma geçip ilk entry tarihinize bakabilir, ister nick6'ınızdan girilen ilk entry ile kayıt tarihinize ulaşabilirsiniz. Geçen gün sayısını, girdiğiniz toplam entry sayısına oranlıyoruz.
    Çıkan sonuç değişkenlerine göre formülüze edilen değişkeni, formüle ekliyoruz. Örnek2; günlük entry oranı 12 olan bir yazar, C değişkeni koşulunu incelediğinde; "2" değerini alıcaktır.





    E değişkenini formüle yansıtma



    E değişkeni, ilk nick6'nın sahipliği ile alakalı bir değişkendir. Yazar nick6 sını kontrol edip, kendine ait ise 1, bir başka yazara ait ise 2 , MESAS a ait bir köle ise ; Mesas 'a pm atip 1yada2 değişkenlerden hangisini atayabilceğini sorabilir eheheh (:





    B değişkenini formüle yansıtma



    B değişkeni, yazarın "nesil değeridir" Sayfa anlatımındanda anlaşıldığı üzere Örnek; Cenabet bakire nickli yazarın B değişkeni 4, curukyaprak nickli yazarın 3 tür.





    R değişkeninin formüle yansıtılması (bu aşamada yardım amaçlı entry ve mesaj atabilirsiniz)



    inbox ve outbox sayfa sayısı, bir sayfanın toplam gelen ve giden mesaj sayısı ile çarpılır. Bu sayı oranlanır.Örnek; eğer oran 1.7 ise, koşul incelenir ve atamalar yapılır. 1.7 oranı 10 ile çarpılır. 20 sayısı üzerinden yakınlığı derecelendirilir. 20-17 = 3. bu 3 değerinin karekökü alınır, "1.7" değeri şuan bizim R değişkenimizdir. Eğer bu çıkan sonuç 3.6 ve üzeri ise; 3 rakamı üzerinden yakınlığı derecelendirilip değişken atanmalılıdır.





    K değişkeninin formülü yansıtılması



    Açıklama sayfasında belirtilen "altincilerde" en çok şukulanmış entryisi olan yazarlar atamalarda "1" stabil değerinin üstüne bahsi geçen başlık sayısı kadar ekleme yapıp atamayı tamamlar, hiç başlığı yok ise bu değer "1" dir.





    A değişkeninin formüle yansıtılması



    A değişkeni, bir yazarın entry başlık oranıdır. Fakat bu değişken ataması yapılırken, A değişkenin hangi atama koşulu ile atandığı saptaması yapılmalıdır. Q1 ve Q2 için ayrı değerlere sahiptir. Bir yazarın entry başlık oranı 3 ise, Q1 için atama koşulu 3, Q2 içinse; 2 dir.





    Q1 verisinin analizi



    Tüm değişken atamaları yapıldığına göre Q1 verisinin formül değeri verilen sayfadan Q1değeri hesaplanabilir. Çıkan sonuça göre atama koşulu sağlanır.Örnek çıkan sonuç 5 ise; Q1 ataması değeri 6 puandır.





    Q1 ile atama



    Bu 6 puan ile, bu sayfa üzerinden 2 seçim yapmalısınız. Bu seçimler şuan yapmak istediğiniz, yaşamak istediğiniz hayat ile ilgili; ileriye dönük yaşam planınızın parçası olmasını istediğiniz seçimlerdir. Fakat, seçimlerin birer puan verisi, bu puanın ise; seçimlerinizi karşılaması gerekir. Örnek vermek gerekirse, formül değerinde elde edilen puan değeri 3 olan bir yazar, toplam puan değeri 4 olan seçim yapamaz. Seçim yapabilceğiniz değer ve puan saptaması sayfada belirtilmiştir. Seçtiğiniz bu seçimleri g1 ve g1 olarak atama yaptıktan sonra diğer aşamaya geçiniz.





    Q2 verisini saptamak



    Q2 verisinin formülünü verdiğimiz sayfadan Q2 hesaplamasını yapıp, sonuça göre atama yapınız. Örnek; çıkan sonuç 19 ise; atama değeri 3tür.





    Q2 verisi ataması



    Q2 verisi değerinde elde ettiğimiz değer sayısı kadar olumsuz yönlerimizi seçiyoruz. bu seçtiğimiz değerlere "Q2" ataması verip, sonuç yorumu için bekletiyoruz. Çıkan değere göre, olumsuz yön seçme işlemi tam anlamıyla tamamlanmalıdır.Bu yönler şuana kadar yaptığınız bir hatanın dahi size yansıması olabilir. Ego yapıp, ben bu şekilde hiç yaşam sürmedim düşüncesini işitmek istemiyorz.





    Q değişkenimizi analiz etme



    Bir kağıt üzerine yapmış olduğum çimizi yapın. g1 ve g2 değerlerini hatırlayın. Örnek; seçimlerde mutlu bir aile(g1) ve hobi(g2) seçtiyseniz, g1 ve g2 nin pozitif olduğu yere mutlu bir aile yaşantısı, sosyal bir hobinin varlığı //// g1 in pozitif g2 nin negatif olduğu yere, mutlu bir aile ve sosyal bir aktivitenin olmaması şeklinde tüm alanları doldurun.





    Son aşama



    1-2-ve 3. bölge aşamasındaki değerlerin toplam ataması 5, çift negatif alandaki atama ise toplamda 4 olucak şekilde atama yapınız. Örnek; (+,+) bölgesi için;
    Mutlu bir aile 3 , Sosyal hobinin olması 2 gibi.
    (+,-) bölgesi için Mutlu bir aile yaşantısı 5, Sosyal hobinin olmaması 0
    verilen yüksek değer o seçeneği bir diğerine göre ne kadar fazla istediğinizi göstersin.
    Ardından g1'in tüm pozitif değerlerinin topldıbını, yine g1'in tüm negatif değerlerinin toplamından çıkarının. aynı işlemi g2 içinde yaptıktan sonra; hangi değer daha yüksek çıktıysa; şuan elde etmek istediğiniz birincil hedefiniz, bu hedefe giderken önünüze çıkan engeller ise Q2 verisinde seçtiğiniz olumsuz yönlerinizdir.

    Bu Q2 atamasındaki olumsuz yönlerinizden kurtulduğunuzda; hayat amacınıza ulaşmanız pekte zor değil (:


    ···
   tümünü göster