/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +187 -52
    Var maalesef ve her gördüğümde kahkaha atarım.

    Kardeşim kaç yaşındasın bilmiyorum ama 2-3 Kur'an ayeti vererek bi insanı Allaha, hatta Allahı geçtim Teizme dahi inandıramazsın.

    O hayalhanem gibi kanallar da hiçbir ateisti Tanrıya inandıramaz tek yaptığı muhafazakar tayfayı olduğu yerde tutmaktadır.

    O yüzden size gerçek bilim ndıbına bir şeyler anlatarak ilk önce Teizmi, daha sonra islamın hak din olduğunu kanıtlamaya çalışacağım.

    Not:Öbür arkadaş gibi armut yedim mideme gitti gibi şeyler yazmayacağım.

    1-Nedensellik

    Şimdi sizden bir ışın düşünmenizi istiyorum.Bu ışın bir dairenin yarıçapı olacak ve her an daha da büyüyecek.

    Işınımızın adı skaler zaman. Daire ise evren. Zaman ilerledikçe yani bu ışın büyüdükçe evren de genişliyor.Bu evrenin klagib çalışma prensibi.

    Şimdi sizden bu ışının büyümesini durdurmanızı istiyorum.Şimdi geri sarmaya başlayın ve evrenin küçülmesini izleyin.

    Bunu bir süre daha ilerletirseniz artık elinizde zaman ndıbına bir şey kalmamış olacak fakat sadece bir nokta elde edeceksiniz.

    Nedensellik teorisi kabul gördüğü için teori dememe aldırmayın.Bu teoriye göre her şeyin bir nedeni olmalıdır. Eğer bir tepki varsa bir etki olmalıdır, bir şey yanıyorsa onu tutuşturan bir şey veya biri olmalıdır.Bir olay gerçekleştiyse o olayı gerçekleştiren o olaya sebep olan bir şeyler olmalıdır.

    Şimdi noktaya geri dönelim.Bu nokta evrenin tetiği. Yani evrenin oluşmasını sağlayan şey.Biz buna "Her Şeyin Nedeni" diyeceğiz.

    Bu neden şu ana kadar var olan her şeyi oluşturan nedendir.Bu yüzden tetik diye hitap ettim.Çünkü evrenin başlangıcı aniden ortaya çıkan büyük bir patlama ve genişlemeden ibaret.

    Büyük patlamadan önce evrende madde ndıbına hiçbir şey yoktu. Evren karanlık enerji diye adlandırılan, karanlık maddeyle ters çalışan ve evrenin genişlemesine sebep olan enerjiden ibaretti.Ama herhangi bir zamanda ateist bir çok bilimaddıbına göre 'tesadüfen' bu enerji tek bir noktada toplandı ve büyük patlama gerçekleşti.

    işte nedensellik burada devreye giriyor. Tesadüf bilimsel bir açıklama değildir. Einstein bir sözünde "Tanrı zar atmaz" demiştir( ve evet geri zekâlılar Albert Einstein ateist değildi ).

    Hiçbir şey rastgele oluşamaz.Bir bileşiğin oluşması için bile uygun sıcaklık, uygun derişim, uygun basınç, uygun geometri gerekir. Peki devasa evren bir tesadüfle oluşmuş olabilir mi? Nedenselliğe noldu kanka?

    işte burada Her Şeyin Nedeni devreye giriyor. Kimileri buna Tanrı diyor.Her şeyi başlatan-yaratan mükemmel varlık.

    Yazının devdıbını istiyorsanız şukulamanız yeterli olur.

    Not:ilk başlık ciks başlıkları ve umursamaz modlar tarafından yenilere gömüldü.

    Edit:Beyler herkes yanlış anlamış.Ben Müslümanım eleştirdiğim şey de islam değil aptal Müslümanların ateistleri Kur'an ayetiyle inandırmaya çalışmaları.LAN ADAM ZATEN KURAN AYETiYLE iNANACAK OLSA ATEiST Mi OLUR.

    KANIT DEDiĞiN BENiM YAPTIĞIM GiBi BiLiMSEL AÇIKLAMALARLA OLUR. iNSANLARI BÖYLE YAPARAK DiNDEN SOĞUTUYOSUNUZ.

    Edit-2:Oybirinciler yukarıdan sahibi yazan yere basarsanız sadece benim entry lerimi görürsünüz. Daha rahat olur sizin için.

    Edit-3:Tanrının varlığını kanıtlamaya çalışmaktan daha islama gelemedim bile.Bu arada soru soranlarınız falan oluyo elimden geldiğince cevaplamaya çalışıyorum. isterseniz pm atabilirsiniz pampalar.

    Edit-4:Yazı sanırsam bitti. Eğer yazım birilerine yardımcı olduysa ne mutlu bana.

    Bi nick6 nızı alırım artık (bkz: saatcidrogba)

    Bu arada arkadaşlar çok önemli bişey unutmuşum. Bilimsel veya felsefi tartışma sırasında karşımızdakine cahil aptal falan dememiz lazımdı. Unutmuşum pardon.

    Size son sözüm de şu olsun:

    Bilim, Felsefeden doğmuştur. Ama çıktıktan sonra kabuğunu beğenmemiştir.

    ···
   tümünü göster