/i/Osmanlı

Devlet-i Âliyye-i Osmanniye.
(Osmanlı İmparatorluğu)
https://insanveevren . files.wordpress.com/2013/05/osmanli-armasi.jpg?w=600&h=361
  1. 1.
    +5 -2
    Osmanlı en kötü döneminde, 1. dünya savaşında bugün bile dünyanın en büyük 10 devleti arasında olan 4 devletle savaştı. rusya, ingiltere, fransa, italya, bunların 3'ü imparatorluk(tu). Osmanlı bu 4 işgalci devlete karşı 4 yıl mücadele etti, içimizdeki hainler yüzünden kaybettik. ermeni isyan etti, rum isyan etti, arap isyan etti hepsi sattı bizi. ordu desen ittihatçıların %80'i Yahudi casusu. bunca ihanetçiye rağmen biz bugün bile dünyanın en güçlülerinden olan 4 devletiyle 4 yıl boyunca savaşan bir devlet nereye geri kalıyor amk? gayet de kallavi bir imparatorluktu. yıkılışında bile dünyanın sayılı imparatorluklarından biriydi.

    saydığım bu 4 devletle bugün kapışsak 4 saat dayanabilirmiyiz acaba? Osmanlı dünyanın en güçlü 2. donanmasına sahipti. dünyanın en uzun tren yolu Osmanlılara aitti. berlinden bağdata uzanıyordu. bir Osmanlı lirası bir dolara denkti neredeyse(biraz fazlaydı).

    sorsan Osmanlı türklerin 300 yılını çaldı derler. Osmanlı yıkılışında bile 21. yüzyıla kadarki türkiyeden 50 kere daha büyüktür. her anlamda, sade toprak büyüklüğü değil.
    ···
   tümünü göster