/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +36 -2


    merhaba dostlar. az önce eve geldim ve eh normal, biraz açtım. dolapta iki tane kalçalı but gördüm ve onları pişirdim. sanıyorum güzel de oldu. şimdi sizi yemeğimle yalnız bırakayım.







    bunlar pişireceğim şeyler. iki tane but+bir tane kalça







    bu baharatı kullanıyorum.







    baharat ile tavuk buluşturuldu.







    siz kızartma veya haşlama yapabilirsiniz ben soğanlı, domates sarımsak biberli vs vs güzel bir sulu yemek yaptım. ileride ayrıntı vereceğim, devam...







    en büyük ocağı en kısık şekilde açıyoruz, tavadan buhar çıkınca da tavukları tavaya özenle diziyoruz. bu arada zeytinyağından başka yağ kullanmayın. zeytin yağı hem en az zararlı hem de ateşe en mukavemetli yağlardan biridir.







    pişirme işlemi başladı.







    yemek suyunu salar salmaz ki bu 2. dakikaya tekamül ediyor, domatesi halka halka kesip bir diş sarımsak ile ilave ediyoruz.













    domatesler de kendini salınca biberleri ekliyoruz.







    daha sonra küp küp doğranmış yarım havuç ekliyoruz. en sert malzemeyi sona saklama sebebim, ağza bir kıtırtı gelmesini istediğimdendir.







    tavukları 5 dakikada bir çevirin. yemeğimiz max 20 dk süreceği için bu süre içinde en fazla 5 defa çevirmenizi öneririm.







    pişiyor...







    kalça kısmı pişmiş. butlar da pişti ancak ben çok pişmiş sevdiğim için daha fazla tutuyorum. bu arada yemeğinizden her kızışma sesi geldikçe 3 yemek kaşığı su ekleyin. bu suyu çekince bir daha 3 yemek kaşığı. bunu 20 dk içinde 3 defa tekrarlayın.







    bunu attım mı bilmiyorum ama attımsa da affola, çok yakışıklı ya







    ve de yemeğimiz hazır. bana afiyet olsun, Allah size de versin.







    kullandığım baharatlar + zeytinyağı + tuz










    ···
   tümünü göster