/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +2 -1
    Öncelikle halkımızdaki yanlış inanışlar nedir?

    Bir çok konuda olduğu gibi e sigara konusunda da halkımız oldukça önyargılı. "Abi bunlar patlıyormuş yeaağh" "Ciğerde su topluyor onlar" gibi bir çok inanış var

    Patlama konusuna hemen değinmek istiyorum. Çünkü e sigaraya başlamak isteyenlerin korkulu rüyası bu olay.
    Patlama olaylarını incelemek için mekanik mod ve regüle mod nedir bilmek gerekiyor. Daha önceki mesajda modun ne olduğunu anlattım. Aslında patlayan şey mod değil pil olur genelde.
    Mekanik modlar içerisinde herhangi bir elektronik aksam bulunmayan, direk pildeki gücü coile ileten modlardır. Bu tür modları kesinlikle tavsiye etmiyorum tecrübeli bir kullanıcı değilseniz. Bu tür modlarda herhangi bir koruma olmadığı için herhangi bir ağrızada pilin patlaması içten bile değil.
    Gel gelelim regüle mod mevzusuna. Bugüne kadar gördüğünüz tüm o patlama videolarındaki elektronik sigaraların tamamı mekanik moddur. Çünkü en dandik regüle modda bile 3-4 tane koruma vardır. Bunlar kısa devre koruması, uzun basılı kalma koruması, pilin ısınmasına karşı koruma gibi şeylerdir. Regüle modu patlatmaya çalışsanız bile patlaması zordur. Zira herhangi bir kısa devre durumunda cihaz kendini direk kapatır.
    ···
   tümünü göster