/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +8 -1
    Bir çoğunuzun bildiği gibi elektronik sigaralar son zamanlarda çok popüler olmaya başladı. Bundan öte elektronik sigaralar hakkında yalan yanlış çok fazla bilgi ve inanç var halk arasında.
    Öncelikle e sigara nedir?
    - E sigara gliserin bazlı sıvının pilden alınan güç vasıtasıyla buharlaştırılarak içilen, sigarayı bırakmanın en etkili yoludur.

    Bir çoğumuz çok yanlış bilgiler biliyoruz e sigara hakkında. Bu başlık altında tavsiyelerinizi, sorularınızı yanıtlarken bir yandan da bu yanlış bilgilere değinip e sigara kullanımından bahsedecem.

    Bir çok kişi elektronik sigarayı çok karmaşık görüyor ve uğraşmak istemiyor.

    Elektronik sigara temel olarak üç parçadan oluşur: Mod, atomizer, coil

    Mod içinde pil bulunan ve atomizere güç ileten parçadır. Birçok mod üzerinde watt ayarı bulunur. Gücü atomizere iletmek dışında pek bir görevi yoktur ama mod oldukça önemlidir. Bir kere düzgün bir mod alınıp arkaya yaslanılması gerektiğini düşünüyorum.

    Atomizer ise içinde coil ve likit bulunan bölümdür. içim ile alakalı bütün mevzu atomizer ile ilgilidir. Bir çok çeşidi bulunmaktadır rda, rta, rdta gibi. Hepsine daha sonradan değineceğim. Şimdilik sadece kabataslak bilgi veriyorum.

    Coil ise atomizerin içinde bulunan tel ve pamuktan ibaret olan ve yanma olayının gerçekleştiği bölümdür. Kısacası yanma olayı şöyle gerçekleşir; modu ateşlersiniz, pildeki güç coilin tellerine gider, telin direnci ile tel ısınır, telin etrafındaki pamuk ile emilmiş likit bu ısı sayesinde buharlaşır. Ve biz de bu buharı ciğerlerimize çekeriz

    Kabataslak olarak elektronik sigara budur diyebiliriz. Ancak daha ayrıntılı bilgi için mutlaka Melih Abi'nin kanalındaki öğretici videoları izleyin.
    yeni başlayanlar için elektronik sigara: http://www.youtube.com/pl...iARkzkClxR4G9MhhB01pc6dNz
    Bu oynatma listesini mutlaka izleyin. Sigarayı bırakmak için oldukça motive olacaksınız
    ···
   tümünü göster