/i/Tespit

  1. 26.
    +49 -30
    Komünist olmak, bu parkayı giymek değil bu parkaya o parayı verecek kadar mal olmamaktır. Kim bilir hangi ülkenin üretimini yaptığı bir marka bu. Zaten bu markanın üretildiği ülkede de parka eşittir deniz gezmiş demek değil mi ? işim gücüm var çocuk beni uğraştırma. Şimdi şuraya 10 Bin TL'lik 3 hilalli tesbih koyar başlık açarım altına da paramiz yok ki ülkücü olalım yazarım bakakalırsın. Ama o kadar zamanım yok. Ve şanslıyım ki eleştirmeyi biliyorum.

    Sizin tek suçunuz var aptalsınız. Ancak size yüklenemem. Asıl yüklenilmesi gerekenler komünizmin yüksek ideolojisini marxı, engelsi, lenini,stalini, rosayı,sartreyi okuyarak anlamak yerine yeşil parka ve mahir çayan kolyesinde arayanlardır. O kişilerdir ki bu parkaya gözü kapalı bu parayi verebilenler.

    Bilmiyorlar ki Ankara'nın o ayazında Deniz o parkaya birkaç paket sigara parası vermişti. Sorun da bu ya işte: bilmiyorlar.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      çok güzel yazmışsın kardesim
      ···
    2. 2.
      +10 -8
      Eleştirmeyi bilmiyorsun sen hakaret ediyorsun. Sorun olan kendinizi eleştirmemeniz. Suçladığınız sıfatların sizde aynen olması. Hadi eyw
      ···
    3. 3.
      +3 -5
      Siz diyerek beni yargılayamazsın. Beni genele bakarak yargılayamazsın. Beni sen diyerek diyerek yargılayabilirsin. Çünkü ben, kendi yaptıklarımdan sorumluyum. Öz eleştirimi de yaparım. Yazıyı doğru okursan diğer komünist kesime de neler yazdığımı görebilirsin. Hakaretle kastın aptal dememse, sonuna kadar sözümün arkasındayım. Eleştiri getirdiği ideoloji hakkında tek kitap okumamış insanlar daha doğrusu benimsediği ideolojisi dışında tek kitap okumamış, ilber ortaylının deyimiyle yarı cahil olan insanlar benim için aptaldır. Ama asla gerizekalı değildir. Sadece körelmiş zekalıdırlar.

      Titrek bir mum alevinin havaya bıraktığı bulanık bir is
      Ve göz gözü görmez bir sis değildik biz
      Beni bilimle anla iki gözüm , felsefeyle anla
      Ve tarihle yargıla
      ···
    4. 4.
      +5 -3
      Aptal sözcüğübü ispatla o adamın yarı cahil olduğunu ispatla boş boş sıfatlar takıyorsun insanlara ama sana siz dedim diye şöyle yargılayamazsın böyle yargılayabilirsin, diyorsun. A be insan, ben sana siz diyerek genelleştirdiğim nereden çıktı?
      ···
    5. 5.
      -1
      Aptal:
      1. sıfat Zekâsı pek gelişmemiş, zekâ yoksunu, alık, ahmak, alık salık (Kaynak:TDK)

      Az önce mesaj kutuma bir mesaj geldi. Mesajda özetle şu yazıyordu: "Kardeş neymiş bu marxın yüksek ideolojisi anlat bakem"

      işte üstte tanımını yaptığım kavram tam olarak bu. Zekası gelişmemiş, yarı cahil insanlar kendi bildiklerini diretirler ve yeni bir şey duyduklarında kitap açıp araştırmak , wikipedia'nın uzun makalelerini okumak yerine kısa yoldan bilgiye ulaşmaya çalışırlar. Ama o bilgiye hiç bir zaman ulaşamazlar. Çünkü üstte de benzeri yazdığı üzere asalaklardır.
      ···
    6. 6.
      +1
      Bu delil değildir senden bir konu anlatmanı isteyen o konuyu illa bilmiyor değildir, adam sadece bilmişlik taslamıyor belki bakmadığım bakış açısından bana faydası dokunacaktır diyor. Dur bi tahmin edeyim amlı mısın?
      ···
    7. 7.
      -2
      Bakmadığı bakış açısından sormak isteyen kendini üslubuyla belli eder. Son cümlendeki soru senin kafa yapını özetler nitelikte aslanım. Kır zincirlerini dostum. Kır ki bilgi sadece kadına has bir şey olmasın. Kır ki o bahsettiğin amlıdan çıkıp asalak gibi bir yaşam sürme.
      ···
    8. diğerleri 5
   tümünü göster