/i/Oyunlar

Hayat bir oyundan ibaret değil midir ?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2
    bu sene oynadığım en iyi oyun, net! büyük ihtimalle de öyle olarak kalacak..

    konu..
    anlatılacak o kadar çok şey var ki bu oyun ile ilgili sayfalar yetmez. oyunu %100 ile tamamladım. bir kere hikayesi gerçekten mükemmel. oyun daha ilk saniyesinde sizi içine alıyor ve bitene kadar bırakmıyor adeta. genel olarak dünyanın başına neler geldiği bir yana, bir de kendi hikayemizi keşfediyoruz. ve ikisi de çok güzel yerlerde kesişiyorlar. oyundaki detay sayısına hayran kaldım. hikaye ile ilgili tüm notları, bulduğum ses kaydını tek tek dinledim. sonuç olarak muazzam bir hikaye ortaya çıktı. bu oyunun kurgusunu kim yazmışsa önünde eğilmek lazım, adamlar 5 sezonluk dizi materyalini neredeyse bir oyuna gömmüşler. spoiler vermemek için daha fazla yazmıyorum ama şunu söyleyebilirim kesinlikle devamı gelecek. hikayenin sonundan da anlaşıldı.

    grafik..
    fazla konuşmaya gerek yok.. ps4'ün en iyi grafiklerine sahip oyunu. yüz animasyonlarından tut, mekan detaylılığına, manzara görsellerinden, robotlara kadar ps4'ün geldiği tavan nokta olmuş oyun.

    karakterler..
    tüm oyun aloy çevresinde dönse de aslında diğer karakterlere de çok fazla önem verilmiş. hepsinin hakkında oyun bolca bilgi veriyor. son zamanlarda bu kadar detaylı bir oyun görmemiştim. belki dishonored 2..

    oynanış..
    far cry, witcher, uncharted karşımı bir oyun mekaniği var. bir tps oyunu için güzel mekanikler. oyunda deli gibi loot var ama kaynak kısmını iyi idare etmek lazım. gereksiz source'lar ile doldurmamak lazım. silahlarda çeşitlice ama precious arrow benim en sevdiğim silah oldu, koyduğu yerde gül bitiyor. her level atladığımızda karakterimizin sağlık barının artması çok iyi olmuş. diğer yandan skill point ile karakter gelişimi de mevcut.

    robotlar..
    oyununun tek eksiğinin olduğu yön burası.. ekgib değilde daha iyi olabilirmiş. tamam robotlar güzel modellenmiş, yapay zekaları da iyi ancak çeşidi az. 25 tane robot çeşidi var. daha fazla olsaymış süper olurmuş.

    harita..
    devasa bir haritaya sahip oyun.. dağlar, tepeler, harabe olmuş şehirler, mağaralar, göller, uçurumlar.. her anlamda 'open world' kavrdıbını sonuna kadar hak ediyor. oyunun fotograf modu ile öyle güzel kareler yakaladım ki, tam wallpaper olur cinsten.. yaşayan bir dünya var. bizimle alakası olmayan bazı mücadeleler rastgele görebiliyoruz. bazı insanların bazı robotlar ile savaşması vs gibi. dinamik bir hava var.. yağmur yağarken güneş açabiliyor. kar fırtınası varken sis bir anda çöküveriyor. ve bunların hepsi bir script ile olmuyor. misal daha önce güneşli bir mekandan geçerken bir sonraki uğradığında burada sağanak yağmur yağabiliyor. daha öncede dediğim gibi şehirlerin modellemesi zaten müthiş.

    görevler..
    oyunda ana görevlerin dışında yapılabilecek bir sürü yan görev var. 7-8 tane görev çeşidi var (hunting, cauldron, tallneck, errand.. vs) ve bu görev çeşitlerinin her birinin altında en az 9-10 tane görev var.. yani kabaca oyunun ana hikayesinden bağımsızlık olarak yapılabilecek minumum 70-80 tane yan görev oluyor. ve bunların bir çoğu ana hikayeye de ipucu veren görevler oluyor. o yüzden dedim bu kurguyu kim yapmışsa önünde eğilmek lazım diye.. oyun kabaca min 60-70 saat bir oyun içeriği sunuyor.

    uzun lafın kısası bence senenin oyunu budur. muhteşem hikayesi, inanılmaz grafikleri, açık dünya hissini sonuna kadar vermesi vs her anlamda mükemmel bir oyun çıkarmış sony. bu sene içerisinde çıkacak oyunlar nasıl olur bilmem ama horizon çıtayı çok yüksek bir yere koydu. hatta bana göre uncharted serisinden sonra oynadığım en iyi oyun diyebilirim.

    9.8/10
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster