/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +64 -11
    1- devlet bahçeli ve kılıçdaroğlu partilerinden istifa edecek. yanlış anlaşılmasın, kılıçdaroğlu bu seçim sürecinde muazzam bir performans ortaya koydu ve büyük şehirlerde hayır'ın yüksek çıkmasında pay sahibiydi. ancak mühürsüz zarf konusundaki pasifliğiyle bardağı taşırdı. gitmelidir.
    2- muhalefet hemen, hiç hız kesmeden tek bir blok haline gelmelidir. kürtmüş şuymuş buymuş, askıya alın kardeşim. mesele rejim meselesidir.
    3- bu blok kendi seçmeninin yanında akpliden de oy alabilecek nitelikte bir aday belirlemelidir. bu isim kim olabilir diye düşündüğümde aklıma direkt ümit özdağ gelmekte. şeffaf, cesur, dürüst, sesi gür, birikimli, devlet adabını bilir, mantıklı, akılcı... türkiye cumhuriyeti'nin yeniden dirilişini gerçekleştirebilecek çapta bir isim.
    4- ümit özdağ, kürt seçmene kendisini kabul ettirmeli. erdoğan çok büyük ihtimalle çözüm sürecini yeniden gündeme getirecek. ona verilebilecek cevap konusunda tüm muhalefet çalışmalara şimdiden başlamalı.
    5- 2019 yılına kadar ekonomik anlamda türkiye'yi düzlüğe çıkarabilecek projeler üretilmelidir ve seçim sürecinde bu projeler üzerinde durulmalıdır.
    6- 2019 yılında dün alınan oy oranına sadece %1-2 civarı eklendiği takdirde başkanlık sistemindeki yetkileri ümit özdağ kullanacak.
    7- bu yetkilerle devlet içerisindeki ahbap-çavuş ilişkisi ortadan kaldırılacak. tek imzayla... kurumlar yeniden bağımsızlaştırılacak. tabii yargılanması gerekenler de yargılanacak.
    8- anayasanın sunduğu bu yetkileri sonuna kadar kullandıktan sonra tüm kesimler bir araya gelerek yeni, modern, çağdaş bir anayasayı halka sunacak. açık, şeffaf bi şekilde bu tartışılacak.
    9- 2023 tarihine kadar türkiye, refah düzeyi yüksek, gıptayla yaklaşılan, komşularıyla iyi geçinen, yüzünü tabii ki (osmanlı da dahil olmak üzere) her zaman olduğu gibi batıya dönmüş, uluslararası çaptaki imajını düzeltmiş, ortadoğu ülkelerinin tekrar örnek almaya başladığı, devlet aklının ve adabının yeniden edinildiği güçlü bir ülke haline gelecektir.
    10- artık tam bir hukuk devleti olduğunu kanıtlayan türkiye, istediği ülkeden istediği suçluyu alıp kendi ülkesinde yargılayabilecek. fetö o zamana kadar ölmezse, işte o zaman abd'den alırız onu. bu da akp'li kardeşlerimin kulağına küpe olsun.
    ···
   tümünü göster