/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    -17
    not: şu an hapiste olan bir sözlük yazarının hayatınındaki 5 kişinin ölümüne sebep olmuş bir olayın anlatıldığı bir hikayedir bu. kendisinin isteği ile kaleme alınmış bir yazıdır. gerçek kişiler anlaşılmasın diye isimler ve mekanlar değiştirilerek anlatılmıştır.

    burak aslen ankaralı idi. ankara'da doğup büyümesine rağmen asla sevemedi ankara'yı. kendini bildi bileli doğup büyüdüğü yerlerin erkeklik algısından uzak oluşu, belki de sebebini bilmediği bazı yönelimlerin nedeni idi ona göre, asıl sebeplerini çözemese de. amma velakin nefret ettiği şeyler hayatını ilerleyen dönemlerde çok değiştirecek, yaşamın kıyısında gitgeller yaşamasına sebep olacaktı.

    ankara'dan uzaklaşma şansını üniversite ile bulmuştu burak. ailesinden ve ankara'dan uzak olmak, özgür yaşamak için istanbul'u tercih etmişti. ailesi pek istemese de direnci baskın gelmişti. istanbul'da bir üniversitede güzel sanatlarda okumaya başlamıştı. müziğe yeteneği vardı. para kazanmak ve hobisini profesyonel anlamda da yaşamak üzere geceleri kurdukları bir grupla barlarda müzik yapmaya da başlamışlardı. iyi kazanıyordu öğrenci olmasına rağmen. çok uzun sayılmayacak bir sürede kendi kitlelerini oluşturmuşlardı.

    bir de çocukluk aşkı vardı burak'ın. adı zeynep'ti. uzaktan akraba idi. lisede iken kısa süre birlikte olmuşlardı ve aileleri onları ilerisi için birbirlerine yakıştırmışlardı bile. bu durum burak'ı korkutmuş ve zeynep'ten soğutmuştu. zeynep'se ayrılığı asla kabullenemedi. kendini hep burak'a ait hissetti. burak zeynep'in ilk erkeği idi. birlikte olduğu terk erkekti. ve kendince burak ile evlenmek en büyük hayali idi. burak istanbul'u yazınca normalde dışarda okumasına sıcak bakmayan ailesi, burak'ı damat diye kendilerine yakıştırdıklarından, zeynep'in istanbul'da okumasına ses etmemişlerdi fazla. burak her ne kadar zeynep'ten ayrılsa da, aile ortamında ayrı olduklarını söyleyemiyordu. baskıyı daha fazla hissetmek istemiyordu. bu durum zeynep'i de umutlandırmıştı. zeynep'in kendiliğinden anlamasını umduğu şeyler, burak ket vuramadığı için zeynep'e ileride büyük vicdani sızılar yaratacaktı.
    dipçe: bu hikaye eşcinsellere karşı önyargılı(negatif) bakış açısına sahip olan benim, bakış açımı değiştirdi.
    ···
   tümünü göster