/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    tevbe suresi / 5. ayet:
    haram aylar çıkınca bu allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. şüphesiz allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

    tevbe suresi / 7. ayet
    allah’a ortak koşanların allah katında ve resûlü yanında bir ahdi nasıl olabilir? ancak mescid-i haram’ın yanında kendileriyle antlaşma yaptıklarınız başkadır. bunlar size karşı dürüst davrandığı sürece, siz de onlara dürüst davranın. çünkü allah kendine karşı gelmekten sakınanları sever.
    ( anlasma yaptiklarimizi oldurmemize gerek yok demekki hmm )

    tevbe suresi / 12. ayet
    eğer antlaşmalarından sonra yeminlerini bozup dininize dil uzatırlarsa, küfrün ele başlarıyla savaşın. çünkü onlar yeminlerine riâyet etmeyen kimselerdir. umulur ki, vazgeçerler.

    bakara suresi / 13. ayet
    onlara, “insanların inandıkları gibi siz de inanın” denildiğinde ise, “biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?” derler. iyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler.
    bakara suresi / 18. ayet
    onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. artık (hakka) dönmezler.

    (tevbe suresinde tobe edenler cennete gidiyordu ama burda gitmiyor demek hmm..)

    muhafazid suresi / 35. ayet
    sakın zayif göstermeyin. üstün olduğunuz halde barışa çağırmayın.
    (baris dinidir kesinlikle hocam!)

    maide suresi / 51. ayet
    ey inananlar! yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. şüphesiz allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez
    (kafir onlar, senin fantazine inanmayanla dost mu olunur!!!)

    bakara suresi 223. ayet
    kadınlarınız sizin ekinliğinizdir. ekinliğinize dilediğiniz biçimde varın.
    (ister giberim ister gebertirim, ister kolem yaparim)

    bakara suresi 228. ayet
    kadınların, yükümlülükleri kadar meşru hakları vardır. yalnız erkeklerin kadınlar üzerinde bir derece farkı vardır.
    (erkekler ustundur kadinlardam, onlar assagilik)

    bakara suresi 282. ayet
    şahitliklerine güvendiğiniz iki erkeği; eğer iki erkek olmazsa, bir erkek ve iki kadını şahit tutun. bu, onlardan biri unutacak olursa, diğerinin ona hatırlatması içindir.
    (2 kadin = 1erkek)

    nisa suresi 3. ayet
    eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin.

    (yani bu ayetin neresinden tutsan elinde kalıyor. evlatlık aldığın kızla evlenip ciks yapabiliyorsun. olmazsa 3er 4er alıyorsun falan. ki elinde zaten cariyelerin varmış ciks yapabildiğin. daha ne yorum yapiyim bilemedim. o dönemin koşulları heee hee o dönemin koşulları.)

    nisa suresi 34. ayet
    erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. çünkü allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. iyi kadınlar, itaatkârdırlar. allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. şüphesiz allah çok yücedir, çok büyüktür.
    (ama hafifce diyor siddetli demiyorki, ne oalcak hafifce dovmekten, hayvan kadar degeri var sonucta)

    nisa suresi 24. ayet
    (savaş esiri olarak) sahip olduklarınız hariç, evli kadınlar (da size) haram kılındı.
    ( esiri olarak aldigin kadini gib gebert helal lan sana! hadi kocum mu diyormus all*h)

    talak suresi 4. ayet
    kadınlarınızdan âdetten kesilmiş olanlarla, henüz âdet görmeyenler hususunda tereddüt ederseniz, onların bekleme süresi üç aydır. hamile olanların bekleme süresi ise, doğum yapmalarıyla sona erer. kim allah’a karşı gelmekten sakınırsa, allah ona işinde bir kolaylık verir.
    ( hmm adet kormeyen kizlarla bile 3 aylik periyotlarla ciks, zaten pid0fili peygamberi olan dinden ne beklersin)
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Kardeş niye sana kuranı savunuyomusum gibi kuranı benim gözümde bitirmeye calisiyon? Ben musluman bile değilim amk cocu sana sadece diyom ki okumadan etmeden bunlari tartisman sacma
      ···
   tümünü göster