1. 1.
    +74 -6
    değerli arkadaşlar,

    19 20 10 taksim gibertmesi başlığını baştan sona okudum. tüm videoları izledim.

    ben buraya inci sözlük kurulur kurulmaz üye olan kişilerden biriyim. dolayısıyla buranın yaşadığı dönüşümü de çok net gözlemleyebildim. daha önce de birkaç defa bu çirkinleşmeye yönelik bazı eleştirilerimi birer başlık halinde sözlüğe aktarmıştım fakat bu defa işin rengi çok değişmiş.

    bizler bu sözlükte insan gibi eğlenmesini bilen, "düşük seviyeyle" de olsa en azından anlamlı şeyler tartışan ve yine de eğlenmesini bilen insanlardık. en azından açtığımız başlıklarda ve yaptığımız işlerde bir tutarlılık ve zeka parıltısı vardı.

    şimdi görüyorum ki bu gerizekalı çaşıt liseli huur çocukları, inci sözlük hareketinin baştan sona içini boşaltmış ve bu hareketi magandalıkla eşdeğer konuma sürüklemişler.

    çoğunluğu lise son sınıf öğrencisi olduğu belli olan bu güruh sokaktan geçen kadınlara, işini gücünü yapma telaşında olan işçilere saldırmış ve küfretmiş. insanların onurunu zedeleyici bir şekilde "caps yok mu" diye bağıranından tut, yoldan geçen herkese özgürce küfür edebilmeyi marifet sanan huur çocuğu veletlere kadar bin çeşit adam dolmuş buraya.

    zaten uzun süredir sözlüğe yazmıyordum.

    ama bu görüntüleri gördükten sonra artık hiç yazmamaya karar verdim.

    gerizekalı sözlük moderasyonu sözlüğe sorgusuz sualsiz yazar almaya devam ettikçe olacağı budur. birileri bu beyinsiz yöneticilere referans yoluyla yazar almayı öğretmeli. yoksa bu sözlük ömrünü tamamlamak üzere.

    başlıkta "birinci nesil yazarım" ifadesini bilerek kullandım. amacım hava atmak ya da hiyerarşik bir düzen kurup kendimi tepeye yerleştirmek değil. tek amacım, birinci nesil yazarlarla sonradan gelenler arasındaki farkı ortaya koymaktır. elbette ikinci ve üçüncü nesillerde de aklı başında insanlar var. fakat bu insanların varlığı dahi bu nesillerin embesilliğini gölgeleyemiyor.

    sizden utanıyorum.

    sizden iğreniyorum.

    o videolarda kadınlara laf atan, genç kadınların yanına gidip fotoğraf çekilmeye çalışan ve "caps ver canlı caps" falan gibi aptal aptal laflar eden gerizekalılar; hepinizden iğreniyorum.

    inci sözlük'ü göz göre göre magandalaşma sürecine sokan moderasyonun cahil karanlığından utanıyorum.

    sözlüğün yaşadığı bu dönüşüm hayra alamet değil. 2010 yılının ilk üç ayında açılan başlıklarla, şu anki durum arasında dağlar kadar fark var.

    siz, çoğunuz, gerizekalısınız.

    diyeceklerim bu kadar.

    saygılarımla;

    sosyolog.

    ---

    özet arkadaşlar, bu videoları çeken ve inci sözlük hareketinin içini boşaltan sığlaştıran magandalaştıran insanlardan utanıyorum.

    ---
    ···
   tümünü göster