1. 1.
    +1
    burayı yazdığım günü gibeyim başlıyorum sakın eşinizi dostunuzu yollamayın:

    - Öncelikle okulun fiziki koşulları yetersiz finalleriniz abanıyor ne çalışacak boş sınıf var ne de kütüphanede 1 tane köşede masa hiçbir şekilde çalışmanıza fırsat vermiyor okul

    - Yaz okulu yok büt yok staj var kaldığınız bir dersi asla ve asla okulu uzatmadan alamıyorsunuz min 1 dönem okul uzuyor. Alttan kaldığınız dersi asla döneminde açmıyorlar. Her dersi aşağı yukarı sadece 1 dönem açıyorlar.

    -Tatil yok. Evet yanlış okumadınız finallerden çıkıyorsunuz 10 gün sonra diğer döneme giriyorsunuz. 2.5 ayda bir final dönemi diyebilirsiniz.

    - Ailesi şehir dışında olup buraya okumaya gelenler iyi düşünsün ailesini uzun bir süre göremeyebilir. Çünkü öğrenci düşünceleri yok sayılarak kafalarına göre ders bitiş başlangıç tarihlerini değiştirebiliyorlar. (Mesela şu an finallerime hazırlanmam için 2 günüm var.)

    - Ders çakışması olayına 1 saat müsaade edilebiliyor. istediğiniz şubeyi alamıyorsanız o dersi alamama ihtimaliniz var. E doğal olarak okul uzuyor tabi..

    - Araştıranlar staj 3 ay harika diyecekler 1 yıllık iş tecrübesi falan... Torpil yoksa böyle bi şansınız yok taktan yerlerde staj yapar sürünürsünüz mühendisim diye gidip 3 ay çay taşırsınız.

    - Hazırlık tam bir lise sigarayı bile tuvalette içiyorsunuz.

    - ikinci yabancı dilden bilerek okul uzatıyorlar 1-2-3-4 olacak seride hoca yetersizliği nedeniyle 3 ü açmıyorlar ve hoop okul uzuyor.

    - MES 1 adet var. (tabi hocanız yaparsa)

    - Otopark gibi bişey var yerleri çamur ve çakıl ankaranın ortasında böyle iğrenç altyapısı olan bir yer daha yoktur. Düz beton amk dök gitsin.. yok onu bile yapamamışlar

    - Maddi yetersizlikten dolayı %25 %75 bursu an itibariyle kaldırdılar..

    - Kampüs olanaklarına değinmem gerekirse ( 404 Not Found)

    -Yemekleri aşırı pahalı ve kötü aynı menüyü devlet ünisinde 1.50 liraya yiyecekken burada 12.50 lira

    - Mezun sayısı yok denecek kadar az yukarıdaki saydığım nedenlerden ötürü yıllık giren dönemin %30 u belki %40 ı mezun olabiliyordur.

    - iğrenç bir ders seçme sistemi var herkes aynı anda hücum ediyor. Ders kalmıyor şube doluyor çakışma oluyor... (buraya gelene kadar zaten sistem sizi günde 300 kere siteden atıyor tamamen şans..)

    - Arabası olmayan gelmesin servis saatleri çok seyrek bi akşam semt servisleri o da artık evinize dönün diye amk.. yoksa kütüphanede yer olmuyor

    Biraz uzun oldu ama seçecek arkadaşların şansına yolu bu posta düşerse içerden birinin ne zorluklar yaşadığını birinci ağızdan okumuş olurlar
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster