/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 76.
    +1
    Ben bu konuyu şu şekilde ele alarak kendim bir sonuca vardım. Bu güne kadar filmler hikayeler hep cinleri kötü varlıklar olarak tasvir etti. iç yüzünü net göremediğimiz olayları bir vazonun kendiliğinden düşmesi gibi yine bizzat göremediğimiz bazı varlıklara bağladık. Kimine cin kimine karabasan dedik. Zamanında fizik hocam evdeki yapay çiçek bulunan vazonun kendiliğinden düşmesini genleşme büzüşme gibi etkilerle ağırlık merkezinin kayması olarak açıklamıştı ve başta göremesekte üzerinde düşündüğümüzde paranormal dediğimiz olayların hepsinin fizikte bir nedeni olduğunu söylemişti. Ben cinleri inkar etmiyorum varlıklarını biliyor, inanıyorum. Pek çok yerde geçtiği üzere (annemden duydum yalan olmasın araştırmadım) onlarda sınava tabii tutuluyor. Şöyle düşünelim sözlükte her gün onlarca insan bu nasıl adalet diye tipinden ondan bundan şikayet ederek başlık açıyor. Peki cinler madem bu kadar kötü görünüşlü şeytani varlıklar onlarda sormaz mıydı "Ya Rabbi bizi neden böyle yarattın?" diye. Bana kalırsa onlarda melekler kadar güzel varlıklar yada çevreye bakın her şeyi bu kadar güzel yaratan Allah onları nedne böyle yaratsın. Bu güne kadar bize hep pgibolojik olarak böyle işlendiği için onları böyle düşünüyor bütün olayları onlara bağlıyoruz. Fakat konuya öteki yandan yaklaşırsak bu kötü betimleme doğru olarak hepsinin ortak sınavı olabilir onu bilemem. Bir diğer sorum madem bu bizim sınavımız neden bu dünyada bir şeyleri değiştirebiliyorlar. Bu Allah'ın adaletli sıfatını çiğnemiyor mu? Veya neden onları çağıran insanlara bilgi yardımı yapıyorlar. En basitinden filmleri gerçek hayatı düşünün şartlar bakımından sizden üstün varlıklar kuralları belirler ve genelde küçümser. Bana kalırsa durum bu şekilde onları kötü gösteren bizleriz.
    ···
    1. 1.
      0
      Yokta ondan. Akli basinda bir tane musluman yada ateist vs ne olursa olsun bi insan evladi gosterin. Neden exorcistlerden ve delilerden baska kimseye gorunmuyor bunlar?
      ···
    2. 2.
      0
      Hocam cidden çok iyi konuşmussun. Konuya şöyle bak . Müslüman ve kafir insanlar gibi onlarda da aynı olay var. Mesela bir rivayete göre Osmanlı zamanlarında bir kadın evinin eşiğine oturmuş Kuran-ı Kerim okurken, ( herhalde çok güzel bir şekilde okuyor) etrafında beyaz ve siyah güvercinlerin onun yakındakı ve etrafındaki evlerin üstlerine konduğu görülmüştür. Bu beyaz güvercinlere Melek , siyahlara da Müslüman Cinni kabileleri diyebiliriz. Fakat tabikide aynı insanlardaki gibi kötü huylu cinnilerde vardır. bu Cinler insanların yaşadığı boyutlara geçmek için zaman kollarlar . ve bir kapı gördükleri an atlarlar. ki bu kapıyı da açan aslında insanlardır.( büyücüler vs.) ve bir rivayete görede hayvan suretinde bulunabilirlermiş
      ···
    3. 3.
      0
      Bilgi için teşekkür ederim üzerinde arastirma yapacağım.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster