/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +2 -1
    Ben bir suriyeli olarak türk devletinden hakkım olan maddi desteği ve saygınlığı görmek istiyorum.

    insan hakkarı bildirgesinin altında imzası olan bir devletseniz madem benim haklarımı kullanmama izin vereceksiniz. Mülteci olarak sığındığım ülkede askerlik yapmam kendi düzenimi kurana kadar devletten her ay sizin ülkenizde 2500 civarı olan bir geçim parası vermek zorundasınız.

    Ayrıca suriyeli kardeşlerimin bu ülkede parti kurmasına izin vereceksiniz neden mi? Çünkü bir kaç sene ye değerli varlıklarımızla TC vatandaşı olarak ülkenize bir değer katacağız.

    Ve ayrıca mümkünse artık bu türkiye ismini de değiştiriceksiniz. Ne kadar faşist bir isim türkiyeymiş sanki sadece türkler var burda kürtlerde var suriyelilerde var. Bizi temsil etmesi için mecliste bakan ve millet vekillerimiz olmalı. Toplum içinde ayrıcalığımız olmalı her türlü imkandan ücretsiz yararlanmalıyız.

    ileride de bize suriyelilerin çoğunlukta olduğu bir özerk devlet sözü vermek zorundasınız neden mi? Çünkü çalışıp ülkenize değer kazandırıcaz ekonomiye katkı sağlıycaz bunun bir bedeli olmalı.

    Yalanım varsa gibsinler bu lafları bir suriyelinin ağzından bizzat duydum. Biraz ekledim ama sonuç olarak düşünce tarzı bu beyler o anasını gibtiğimin "suriyeli kardeşlerimiz" in.
    ···
   tümünü göster