/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +127 -6
    Merhaba dostlar, kendime dert edindiğim bir konu hakkında içimi dökmek istiyorum sizlere. Yukarıda görmüş olduğunuz kendi telefonumdan almış olduğum bir ekran görüntüsü, troll amaçlı yapılmış birşey değil gerçek.

    Gelelim meseleye, duymuşsunuzdur belki OECD nin yürütmüş olduğu bir test var. pısa testi. 3 yılda bir yapılıyor. Türkiye yapılan bu testte bilim konusunda 70 ülke içerisinde 52. sırada. Kendi dilinde okuduğunu anlama oranı 50. sırada. Yanlış anlamadınız evet kendi dilinde okuduğunu anlamadan bahsediyorum ve matematikte 49. sıradayız. OECD ülkelerinin ortalamasının altındayız malesef.

    Peki neden hiç sorun bile yapmıyoruz bu sonuçları? Neden başarılı vatandaşlarımızı ülkede tutamıyoruz büyük çoğunluğu yurt dışına gidiyor? Hayatımızın her alanına siyaset girmiş durumda. En yakın dostlarımızla bile tartışıyoruz, toplumumuz polarize oldu, niye?

    Ben inanıyorum ki sağ ideolojilere sahip vatandaşlarımızda, sol ideolojilere sahip vatandaşlarımızda bu memleketin iyiliğini istiyor farklı bakış açılarıyla. Kimsenin düşüncesine karışmıyorum neden böyle düşünüyorsunuz demiyorum sadece şunu soruyorum: yukarıda bahsetmiş olduğum çıkan sonucun bir önemi yok mu sizin için? Neden bu konuları tartışmıyoruz? Şuan ki tarışmalarımız, kavgalarımız daha mı önemli eğitimden?

    Zaman çok değişti dostlar, öyle bilek gücü ile dünyada üst sıralara çıkamayız artık beyin gücüne önem verme zamanı gelmedi mi sizce? Bu ülkeyi en çok sevenler ülkeye en çok fayda getirmesi beklenen kişiler değil midir? Neden o zaman iyi bir eğitimle ülkemizin daha iyi kalkınmasını sağlamak yerine oturduğumuz yerden hep aynı konuları tartışarak başarılı olmayı bekliyoruz?

    Ali Şeriati'nin dediği gibi okuyun lütfen okuyun, çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor.

    Dinimizin peygamberi ilim ile geçen bir gece ibadet ile geçen bir geceden daha hayırlıdır diyor. Düşünüyor muyuz bu hadis üzerine?

    Kuran-ı Kerim'in ilk ayeti 'oku' diye başlıyor. Hiç düşünüyor muyuz bu konuyu?
    ···
   tümünü göster