/i/Yazılım

Umuyoruz ki geleceğin yazılımcıları bu altinciden çıkacak!
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +19 -1
    panpalar bilen bilir ben genel olarak web pororamcılığı falan takılıyorum o sebepten önerdiğim bazı şeyler sadece web projektlerinde işinize yarayacak şeyler olabilir ama çoğunlukla genel amaçlı şeyler olacak.

    başlığın altına yazarsanız hacı şu da var gibisinden onları da ekleriz.



    heroku



    biliyonuz ben hep python falan, ama bu adamlar node.js, ruby vs. konulara da destek veriyor. kullanımı çok basit, birkaç kişi bi projeye başladıysanız kullanılacak bir şey. özet: bele$ sörvür falan işte bu.





    trello



    çalıştığım bi iş var ve yoğunluğum hiç belli olmuyor, 1 haftayı bomboş geçirirken haftasonu 5 günlük iş yapmak zorunda kalabiliyorum, haliyle bazı başladığım yarım kalan şeyler veya aklıma gelip unuttuğum şeyler falan oluyor. bu trello ile işleri falan takip edebilirsiniz. şuanda bi android app i yapıyoruz mesela üniversiteden bi arkadaşla, onun da durumu benle aynı. planı çıkardık yapacaklarımızı ve yapacağımız şeylerin nasıl olacağını trelloya yazdık işyerinde boş kaldıkça o listeden yapıyoruz yapacaklarımızı.





    bonsai.io



    heroku dışında muhtemelen ihtiyacınız olmaz kendi sörvürınızda tutarsınız da, heroku gibi bir şey kullanıyorsanız elasticsearch gibi dalgaları kullanmak için böyle dışardan servislere ihtiyacınız olabilir, acayip pratik. benim işimi gördü.





    github



    söylemeye gerek yokta işte, projenizin kodunu buraya koyabilirsiniz, başkalarının projeyi fork edip değiştirmesine veya sizinle beraber geliştirmesine imkan sağlayabilirsiniz.





    bitbucket



    benim projem çok gizli, github'a da para vermek istemiyorum diyosanız private repo oluşturmak için bitbucket kulllanabilirsiniz. 2011-12 gibi bi kaç defa patladı ondan github'a geçtiydik o zamanki çalıştığım yerde.





    digitalocean



    kendi sörvırımı kendim yapılandırıcam, bunun için ayda 5-10 papel harcayabilirim diyosan digitalocean bulunmaz nimet. hiçbir şeyinden faydalanmasan adamların dökümantasyonuyla bu işlerin profesörü olursun la, yazılarında anneye anlatır gibi anlatıyorlar.





    slack



    genel olarak şirket içi yazışmalar için kullanılan bi dalga dümen bu da. hem özel hem de belli başlık altında(channel diyolla) toplu konuşabiliyorsunuz. aynı zamanda mesela github ile birbirine bağlayıp projenin reposuna atılan her push u slackte görebilmeniz mümkün. veya continuous integration tool ları ile bağlayıp orada çalışan job'lar hakkında çalıştı çalışmadı falan diye buraya yazabiliyosunuz.





    jenkins



    şimdi continuous integration dedik bari bi tool önerelim. ama detaylı açıklaması başka bi başlık konusu. continuous integration apayrı bi konu, piyasada bu işe yarayan toollar ayrı. olaylar çok karıştı müfik!!





    vagrant



    iki farklı projektte çalışıyor olun, birinde misal elasticsearch ün x versiyonu diğerinde y versiyonunu kullanıyorsunuz. iki projede çalışmak için iki bilgisayar mı şeyapcaz? bunun yerine sanal makine oluşturup sadece o proje için sıfır bi geliştirme ortamı kurabilirsiniz hacilar. vagrant bu işe yarıyor. detaylı açıklamasını ayrı başlıkta yapcam.




    aklınıza gelen o çılgın fikirle burada yazılan dalgaları harmanlayıp üstüne de bir miktar (bkz: kickstarter) eklediğiniz zaman ortaya milyor dolarlar kazanma ihtimali olan bir girişimci çıkıyor. bilin istedim.

    detaylı bilgiler içün:

    (bkz: heroku)
    (bkz: trello)
    (bkz: github)
    (bkz: bitbucket)
    (bkz: digitalocean)
    (bkz: elasticsearch)
    ···
   tümünü göster