/i/Devlet

  1. 1.
    +22 -3
    Beyler bildiğiniz üzere Türk Askeri şu anda Suriye'de ve size şu haberi vermek isterim ki askerimizin herhangi bir yaralanma durumunda ciddi bir şekilde tedavi olabileceği bir sağlık mekanizması bulunmamakta.(biz neden normal doktor göndermiyoruz diyen olursa da biz oraya asker gönderiyoruz normal bir memur göndermek orda hak iddia etmekten başka bir şey değildir.Bu bir sınır ötesi operasyondur.)

    15 Temmuz darbe girişimden sonra hükümet askeri liselerle beraber askeri hastaneleri(GATA) de kapattı elbette bu durumdan çoğu Türk vatandaşı gibi sizde bir şekilde etkilenmişsinizdir.

    Askeri hastanelerimiz kapanınca askeri tıp akademisi de kapanmış oldu ve artık ordumuz kendi bünyesine doktor, hemşire,acil tıp teknisyeni ve benzeri tıbbi elemanlar yetiştirememekle kalmıyor bünyesinde bulunan tüm sağlık çalışanları(bunlar rütbeli askerlerdi) şu anda rütbesiz sivil sağlık çalışanları olarak sağlık bakanlığının bünyesinde hizmet veriyorlar.

    Bu sebepten dolayı yabancı devletlerle beraber yapılması planlanan çoğu tatbikat yapılamadı.(Yabancı devletler sivil sağlık memurlarını kabul etmedi.)Dünya da sağlık birimi olmayan başka bir ordu yok.

    En önemli konu ise şu Suriye'de geçen aylar içerisinde bir askerimiz ciddi yanıklardan dolayı şehit oldu ve bu konuyu derinlemesine incelemek istersek ortaya şu iğrenç olaylar çıkıyor. Askerimize yanık tedavi ünitesinde yer bulunamıyor.(eğer ordumuz GATA gibi kendine bağlı bir sağlık yapısı bulundursaydı öncelikli durumdan dolayı askerimize acil yer temin edilebilecekti).Bu sebepten dolayı askerimiz şehit oluyor.

    Siz hala bu olayları görmezden mi geleceksiniz?
    Askerimizi şehit edenlerin yeri, makamı ve istekleri bellidir.
    Hala neyi düşünüyorsunuz.
    ···
   tümünü göster