/i/Tespit

  1. 1.
    +125 -11
    Hayırlı Günler arkadaşlar, öncelikle geçen günlerde Oktan Keleş'in Deruni Devlet-Kutsal Halı kitabını okuduktan sonra büyük şeylerin olacağını bunun için artık büyük sırların açıklandığını düşünmeye başladım, öncelikle kitapta okuduğum bir kısımla ilgili birkaç araştırma yaptım ve kafamdan şu sonucu çıkardım:

    Vikingler, bilindiği gibi iskandinavyada bir zamanlar yaşamış topluluklardı ve genellikle tüccarlıkla ve korsancılıkla uğraşırlardı.

    ViKiNG






    vikinglerin genel giyim tarzı deyince aklımıza hemen bu resim gelir . boynuzlu veya kanatlı mığfer, zırh,balta,cekiç veya kılıc kalkan, ve uzun saç örgüleri...
    Neyse iskandinav Mitolojsinde en büyük tanrı Odin olarak bilinir,Savaş ve bilgelik tanrıçası...

    Şimdi atın bunu cebe, gelelim iskandinav ülkelerinde bulunan taş yazıtlarla Orhun ktabesinın yazıldığı alfabenin benzerliği, Ön-Türk harflerinin kökenlerine indiğimizde benzerlikler açıkça görülüyor













    Resimde Danimarka'da bulunmuş bir güğüm görülüyor. Gümüşten yapılmış olan bu kazan kutsal merasimlerde özel amaçlara yönelik kullanımı vardı. Kazanda kabartma olarak kollarını iki yana açıp baş hizasında yüksekte tutan bir insan görülüyor. Sağ tarafta ise aynı kazandan bir diğer kabartmayı görüyoruz. Bağdaş kurmuş vaziyette ve başında boynuzları olan, bir elinde bir yılan diğer elinde bir halka tutan yönetici kişi. Başındaki boynuzlar ve elinde tuttuğu yılan onun gücünü, sağ elindeki halka ise ON damgasını simgeliyor. Yani, /Ben, tanrısal güçlere sahip olan evren (güneş) ile bütünleşmiş Ön-Türk yöneticisiyim/ mesajını veriyor. Zaten, kuzey inancında bu şahıs /Boynuzlu tanrı/ (horned god) olarak tanınmaktadır.

    ayrıca haberlerde çıkan bir yazı;

    Prof Lagerbring yeni kitabında kendi atalarının Türk olduğunu tarihi bir gerçek olarak açıklıyor.

    Kitapta Profesör Lagerbring, “Bizim atalarımız Oden’in yoldaşları Türklerdir” diyor. Profesör, bu tezi bir varsayım olarak değil, tarihi gerçeklik olarak sunuyor. Bu tezi doğrulayan bir dizi belgeden alıntı yapıyor. Teorisini doğrulatıcı kanıtlar sunabilmek için gerilere, iskandinav ve izlanda masallarına ve mitolojilerine gidiyor, tarihçilerle görüşüyor. Hatta isveçlilerin Türk kökenleri üzerinde ısrarla dururken, Oden’in kabilesinin getirdiği dilin yani Türkçe’nin çok sayıda sözcükle isveççeyi zenginleştirdiğini de söylüyor.

    Vardığı sonucun doğruluğunu kanıtlamak için de yaklaşık 200 civarında sözcüğü sayıyor. Lagerbring’in tezinin çıkışı olan Oden, iskandinav ülkelerini oluşturan ulusların babası olarak biliniyor.
    iskandinavya’ya ne zaman geldiği tartışmalıdır ancak tarihçiler arasında Asya’dan geldiğine dair mutabakat vardır. Oden, Herwarar masalında Tirkiar (Türkler) ve Asiemaen (Asyalılar, Asyalı adamlar) olarak tanıtılan büyük bir kitlenin önderiydi. Oden’in çok mülkünün bulunduğu Tyrkland’dan (Türkiye) yolculuğunu ayrıntılarıyla anlatır...

    18.yüzyıldaki okunuşlarına göre yazılmış Türkçe kelimelerle isveççe’den birkaç örnek: Borg (Türkçe-borç), isveççe borga, borg; kab (Türkçe-kap), isveççe kappe; killar (türkçe-kiler), isveççe Kallare; Emek (Türkçe), isveççe Omak gibi..

    Sven Lagerbring 18.yüzyılda yaşamı bir isveç Tarıhçi hatta ülkesinin tarih araştırmalarının kurucusu sayılır.
    http://kitap.antoloji.c... -sven-lagerbring-kitabi/
    Kitabı buradadır.

    Şimdi gelelim sadede, Deruni Devlet kitabını okumayan varsa alsın okusun önce bunu söyleyeyim. Kitapta Odin'in aslında atamız Oğuz Kağan ın dezenforme edilmiş halı olduğu yazar.

    Yani Lagerbringin bahsettiği Türk Odin Oğuz Kağan,hatta Kur'an - ı Kerim de bahsedilen Zülkarneyn(as) dır. Ayetlere bakalım:

    83. (Resulüm!) Sana Zülkarneyn hakkında soru sorarlar. De ki: Size ondan bir hatıra okuyacağım.
    (Soranlar Yahudilerdir buna değineceğim)
    84. Gerçekten biz onu yeryüzünde iktidar ve kudret sahibi kıldık, ona (muhtaç olduğu) her şey için bir sebep (bir vasıta ve yol) verdik.
    85. O da bir yol tutup gitti.
    86. Nihayet güneşin battığı yere varınca, onu kara bir balçıkta batar buldu. Onun yanında (orada) bir kavme rastladı. Bunun üzerine biz: Ey Zülkarneyn! Onlara ya azap edecek veya haklarında iyilik etme yolunu seçeceksin, dedik.
    87. O, şöyle dedi: "Haksızlık edeni cezalandıracağız; sonra o, Rabbine gönderilecek; sonra Allah da ona korkunç bir azap uygulayacak."
    88. "iman edip de iyi davranan kimseye gelince, onun için de en güzel bir karşılık vardır. Ve buyruğumuzdan, ona kolay olanını söyleyeceğiz."
    89. Sonra yine bir yol tuttu.
    90. Nihayet güneşin doğduğu yere ulaşınca, onu öyle bir kavim üzerine doğar buldu ki, onlar için güneşe karşı bir örtü yapmamıştık.
    91. işte böylece onunla ilgili her şeyden haberdardık.
    92. Sonra yine bir yol tuttu.
    93. Nihayet iki dağ arasına ulaştığında onların önünde, hemen hiçbir sözü anlamayan bir kavim buldu.
    94. Dediler ki: Ey Zülkarneyn! Bu memlekette Ye'cuc ve Me'cuc bozgunculuk yapmaktadırlar. Bizimle onlar arasında bir sed yapman için sana bir vergi verelim mi?
    95. Dedi ki: "Rabbimin beni içinde bulundurduğu nimet ve kudret daha hayırlıdır. Siz bana kuvvetinizle destek olun da, sizinle onlar arasına aşılmaz bir engel yapayım."
    96. "Bana, demir kütleleri getirin." Nihayet dağın iki yanı arasını aynı seviyeye getirince (vadiyi doldurunca): "Üfleyin (körükleyin)!" dedi. Artık onu kor haline sokunca: "Getirin bana, üzerine bir miktar erimiş bakır dökeyim" dedi.
    97. Bu sebeple onu ne aşmaya muktedir oldular ne de onu delebildiler.
    98. Zülkarneyn: Bu, Rabbimden bir rahmettir. Fakat Rabbimin vadi gelince, O, bunu yerle bir eder. Rabbimin vadi haktır, dedi.

    (KEHF Suresi 83-98. ayetler)

    Şimdi Orhun Kitabelerindeki kesitlere bakalım:

    Ben Türk Bilge Kağan; doğuda gün doğusuna, güneyde gün ortasına kadar, batıda gün batısına, kuzeyde gece ortasına kadar hep milletler bana bağlıdır. Bunca milleti hep düzene soktum, ilerlettim. Doğuya ordu sevk ettim. Bunca yerlere gittim.
    Tanrı (Tengri) yardım ettiği için milletime; gözle görülmeyen, kulakla işitilmeyen yerler kazandırdım. Tanrı buyruğu olduğu için, Devletli olduğum için size Kağan oldum. Tanrı yardım ettiği için dört yöndeki milleti derleyip topladım.
    Ey Türk Milleti; Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe, ilini, töreni kim bozabilir? Ey Türk Milleti, titre ve kendine dön!"

    ilk cümle Kehf suresindeki ayetlere ne kadar benziyor *

    Öncelikle şunu söyleyeyimki Orhun yazıtarında yazılanların hepsi aynı zaman içinde olan laylar değil, şöyle düşünün şuanki mesela shakespeare,tolstoy,.. gibi yazarların romanlarının günümüzde yeni baskıları yapılır, Orhun yazıtları da bunun gibi işte, her seferinde yenilenen olaylar ve bilgiler eklenir, ayrıca Kayıp Oğuznamenın birkaç parçasını içerir.

    Arapçada Zulkarneyn çift boynulu demektir. Oğuz ismi de öküzden gelir, öküzün de boynuzları vardır. Böyle denesinin bir nedeni de Oğuz Kağanın miğferınin de boynuzlu olmasıdır. Ayrıca Türk tarihinde Kurt ve Kaga,Şahin,Kartal gibi kuşların önemi büyüktür işte Odinin bir resmi






    bakın Odinin yanında Kurtlar var, bir başka resimdede omuzunda kargalar...

    Sonuç: Oğuz Kağan zamanının Dünya Hükümdarıdır ve Dünyayı Hakk Yolunda adaletle yöneten bir komutandır, bu olaylar 2000-3000 yıllık süreçte değil 10000 ksürler öncesine aittir zamanında unutulmuş, unutturulmuş mitolojiye çevrilmiştir(Odin gibi). Türklerin soyu ya da israillilerin soyu Nuh(as)ın oğullarına değil daha eskiye dayanır, Şeytani güçler bunu bilerek yapıp eski tarihimizi unutturmaya çalışıyorlar, çünkü açığa çıksa Büyük israili gerçekleştiremezler, şöyle söyleyeyim atalarının şeytanın tarafında olduğunu bilse bir yahudi, islama geçmek istemez mi? Bu adamlar kendi halklarına bile yalan uyduruyor. Neyse iste tezimde savunduğum olay
    TÜRKLER OĞUZ KAĞAN ÖNDERLiĞiNDE iSKANDiNAVYAYADA GiTMiŞTiR ORADAKi KAVME DE DiLLERiNi TÖRELERiNi(iSLAM) ÖĞRETMiŞTiR, HATTA BU BENiM DÜŞÜNCEM, YECÜC MECÜC BUZULLARIN ALTINA HAPSEDiLMiŞTiR. BU iLiŞKi BARiZ ORTADADIR. Bunu şimdi sizin düşünmenizi istiyorum :.)

    NOT:1-2 ayar dısında araştırdım. alıntıdır
    ···
   tümünü göster