/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +2
    ygs ye girmiş ve hedefine ulaşmış biri olarak geçen sene uyguladığım taktik aynen şu listeyi okuyup kendimi sınava hazır hissetmekti, paylaşayım lazım olur

    1. iŞLEM HATASI YAPMA. Sorular SANA ÖZEL HAZIRLANMADI. HiÇBiR SORUNUN SANA GAREZi YOK. burdan çıkmaz DEME. Çıkıyor. UZUN YOL ZAMAN KAYBETTiRMEZ. DiKKATiNi HER SORUYA VER. MATEMATiKTE DiKKATiNi HER SORUYA VER. SAKiNCE ÇÖZ. FiZiĞi SAKiN ÇÖZ. BOŞVERME, ÜST BiLGiDE HER ŞEY YAZIYOR.
    2. TÜRKÇE GÜZEL GEÇECEK. PARAGRAFTA DiKKAT HATASI YAPMAYACAKSIN. Cümle türlerinde acele etmeyeceksin. Uzun paragraflar KOLAYDIR. Genelde ünlü yumuşamaları, daralmalar KOLAYDIR.
    3. FENDE DiKKATiNi VER. Altı yanlış yapmayacaksın. Kitapları okudun. SORULAR SANA ÖZEL HAZIRLANMADI. Yanlış yapıcam diye soruya sakın yaklaşayım deme. TÜM BASINÇ SORULARI KOLAYDIR. TÜM ELEKTRiK SORULARI iŞLEM iSTER. ÜST BiLGiDE HER ŞEY YAZIYOR. Tüm kimya soruları kolaydır. Tüm biyoloji soruları kolaydır. DENEYLERDE ODAKLAN. OKUDUĞUN METiNDE SORUNUN CEVABI VAR , MANTIK iSTEMiYOR.
    4. Çembere de, analitiğe de çalıştım. Çembere de , analitiğe de çalıştım. GEOMETRi ZOR OLMAYACAK. Sakin ol, Fizik geliyo diye sakın endişelenme. Fizik sorularında her şey üstte yazıyor, geometride kural soruluyor.
    5. PARAGRAFLAR BUNALTICIDIR. Seni elemelerinin tek yolu bu. Senin DiKKATiNi DAĞITMAK iÇiN BUNALTIYORLAR, BUNALMA.
    6. iLK BEŞ DAKiKA AÇILAMAZSAN, SONRAKi BEŞ DAKiKA AÇILDIM DEMEYi BiLE UNUTACAKSIN. SADECE OKU. PARMAKLARINA DOKUN, Tüm hücrelerini TEK BiR SORUYA ODAKLA.
    7. Hayır miden bulanmayacak. Sınavda biri üstüne de kusmayacak, su da dökmeyeceksin, ağlamicaksın da, topuklu ayakkabı sesi de olmicak. ENERJiN SENi YÖNLENDiRiR. Kahvaltı başarının ölçütü değil. Kahvaltıda miden bulanmayacak DiKKATiNi ÖLÇECEKLERi Bi TESTE GiDiYORSUN. ZEKANA GÜVEN. ZEKAN HER ŞEYi ÇÖZECEK. DiKKATiNi ÖLÇECEKLERi Bi TESTE GiDiYORSUN.
    8. SORULARIN SANA GAREZi YOK. iLK BiNE GiREN HERKES AYNI ENDiŞEYLE BAŞLADI. BOŞVERMESiNi ÖĞRENEMEZSEN YAPAMAZSIN DiYE BiŞEY DE YOK. iÇ ENERJiNi, SORUYA YÖNLENDiR. iÇ ENERJiNi, SORUYA YÖNLENDiR. SAATE BAKMAK SENi SAKiNLEŞTiRMEYECEK.
    9. Sosyalde boş bırak.
    10. MATEMATiKTEN YAPAMAYACAĞIN SORULARI BOŞ BIRAK DÖN. BOŞ BIRAKIP DÖNERSEN YAPARSIN. SALLAMA, VAKiT AYIR.
    11. 140 ın üstüne çıkamicaksın diye bişey yok. YGS SENiN EN iYi GEÇECEK DENEMEN. YGS Bi DiKKAT TESTi. YGS DiKKATiNi ÖLÇECEK, BiLGiNi DEĞiL. ODAKLAN ODAKLAN DiYE HATIRLATMA KENDiNE. ZiHNiNi VER, iÇ ENERJiNi VER. Soruların çözümleri soruda var, sende de var, sen o soruları BiLEREK GiRiYORSUN, YENi BiR ŞEY KEŞFETMEYECEKSiN. Sana elma ağaçta yetişir mi deseler heyecanlanıyor musun?
    12. Duygunu dinleme, dikkatini dinle. SENi KEŞFETMEK iÇiN SINAVA SOKUYORLAR, soruların zorluğu sana özel değil, bu bir yanıltma ve yanlış yaptırma yöntemi. ÜST BiLGiYE BAK.
    13. TÜRKÇE VE MATEMATiK SENi SANDIĞIN KADAR YORMAYACAK. YORARSA DA YANILTMAK iÇiN YORACAK. Senin dikkatini dağıtmaya çalışıyorlar, DiNLEME. DiKKATiNi BOZACAK HiÇBiR ŞEYE iZiN VERME, ÖLÇMEK iSTEDiKLERi ŞEY DiKKATiN. Elmanın ağaçta olup olmadığını soracaklar. Her bilgi senin içinde.
    -odaklan
    -buradan çıkar de
    -üst bilgiye bak
    -zor sorular seni yükseltecek
    -paragraflar seni sıkmazsa dikkatini ölçebilecekleri başka silahları yok. karıştırma, çöz, dikkatini dağıtmayacaklar
    -her teste full çekicem diye başla. gerisi geliyor

    başka sorunuz varsa alabilirim hepinize başarılar
    ···
   tümünü göster