/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +3
    Merhaba beyler, sınava az bir zaman kaldı 2016 yani geçen sene ygs de çıkmış olan türkçe soruları üzerinden taktikler ipuçları vereceğim ve en yüksek netle sınavı bitirmenizi sağlamaya çalışacağım.

    Öncelikle her sene olduğu gibi gelecek olan sorulardan ve bunların sayılarından bahsetmek istiyorum;

    Beyler biliyorsunuz 40 soru var ygs türkçe'de bunun en az 30 tanesi sözcükte anlam, cümlede anlam ve paragraf olarak gelecek büyük çoğunluğu da paragraf olarak gelecek.

    Her sene 1 tane yazım 1 tane noktalama mutlaka geliyor en az 1 tane anlatım bozukluğu geliyor bunun dışındakilerde 5 ile 7 arası dil bilgisi gelebilir.

    Şimdi beyler genel anlamda göz atarsak eğer hiç dil bilgisini bilmeseniz bile diyelim ki ortalama 5 soru dil bilgisi geldi siz atmak yerine o 5 soruyu boş bırakırsanız en az 35 netiniz olur.

    Beyler zaten sözcükte anlam cümlede anlam ve paragrafta gelecek olan soruların hepsinin cevabı sorunun içinde, ekstra bir bilgi gerektirmeyen konular bunlar. Eğer okuduğunuzu anlıyorsanız en az 30 neti garantilersiniz zaten.

    Yazım ve noktalamada her sene ortalama sorular geliyor hiç bir zaman çok zor bir yazım veya noktalama sorusu gelmez yani çözebileceğiniz bir soru sorulur.

    Yine genel anlamda söylüyorum sizin aslında dil bilgisini hiç bilmenize gerek yok, 30 ile 35 net arası net çıkarırsınız ve bu sınav için oldukça büyük bir puan getirir biliyorsunuz beyler en az bu 35 neti elde etmek için basit iki şey uygulayacaksınız ;

    1. Dikkatli okumalısınız, bütün dikkatinizi soruya vermelisiniz, kesinlikle stres yapmadan dikkatli bir şekilde anlayarak soruları okumalısınız.

    2. Paragrafları, sınav esnasında da merak ederek okuyun ne yazıyor ne anlatıyor burada diye okuyun, yani şu mantıkla okursanız off ne kadar uzun bi paragraf, sıkıldım, sınavdayım şuanda zaman geçiyor bu düşüncelerle hareket ederseniz varabileceğiniz bir yer yok, oldukça soğukkanlı olun merak ederek ve nasıl olsa bu sorunun cevabı içinde ben bunu doğru cevaplayacağım diye kararlı bir şekilde çözün beyler.

    Dediklerimi uygulayan herkes 30-35 arası netleri çıkartır. Dil bilgisi çalışmış olanların ise 40 ta 40 yapma şansı var.

    Unutmayın ÖSYM her yıl sistemi adil bir yönde ilerletmek için gece gündüz çalışıyor. ÖSYM bu ülkede ki en adil en güvenilir sistemdir. Sınav 12 Mart Pazar günü, herkese başarılar
    ···
   tümünü göster