/i/Yazılım

Umuyoruz ki geleceğin yazılımcıları bu altinciden çıkacak!
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +14 -2
    evvelden yazılıma giriş yapmamış ama merak eden "ulan bu adamlar ne ara bunları öğrendi" diyen arkadaşlar içün güzel bi yutup kanalı önerim var.

    https://www.youtube.com/c.../UCbu25feEIe6fY9fZx8BCMSA

    doğukan güven nomak, bir yıldır falan takip ediyorum adamı, izmirde kendi halinde bi frontend develöper iken, şuan yanlış hatırlamıyorsam metglobalde frontendçi olarak çalışıyor. frontend ne amk diyen varsa şuraya alalım onları (bkz: frontend nedir)

    bu adam piyasadaki sağlam adamlarla gidip üç beş soruluk bi röportaj yapıyor, harbiden yararlı şeyler söylüyor herif tavsiye ederim yani tüm videolarını izleyin. insanlar nasıl başlamış, nasıl iyi seviyede bi yazılımcı olmuşlar bi fikriniz olur, hem videoları eğlenceli.

    velev ki sıfırsınız bu konuda, ama zamanınız ve isteğiniz var. o zaman https://www.w3schools.com/ ha bu siteye giriyorsunuz, html, css kısmında ne var ne yok okuyosunuz. eğer bu konular hoş geldiyse o konulardan ilerliyceksiniz. temeli atmak için bi web programcısı olacaksanız bu kısım önemli. bu sitedeki her şeyi sitede anlatıldığı gibi öğrenirseniz öğrenme aşamanızın ikinci adımına geçebilirsiniz.

    ikinci adımda isteğe bağlı olarak frontend üzerinde de ilerleyebilirsiniz. zevkli iştir, uçan kaçan hoplayan zıplayan siteler yaparsınız, piyasası çok hızlı değişir her gün yeni bişey çıkar ama hepsini takip etmek zorundasınız ekmek yiyebilmek için.

    veyahut backend falan yardırcaksınız, o zaman ilk önce temeli atabileceğiniz bi programlama diliyle devam etmeniz lazım, benim kişisel tercihim java yönünde ama java yeni başlayan adamı korkutabilir o durumda python derslerine falan da bakabilirsiniz.

    şindi şu w3 eğitimleri bittikten sonra kafanıza takılan nolursa olsun bana pm atıyosunuz sizi meslek sahıbısı yapıyorum hadi kolay gelsin.
    ···
   tümünü göster