/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    Peygamber efendimizi rüyasında gören gördükten sonra hep günah yapsa cennete mı gidecek yine
    ···
    1. 1.
      0
      Hz.muhafazid (S.A.V)i rüyada görmek hem cennetlik olmaya hem de Kuran ve Sünnete göre yaşamaya yorumlanır, diyelim ki dediğin gibi oldu; Allahın merhameti büyüktür sen de biliyorsun. Ayrıca:
      Peygamber efendimiz (S.A.V) gerçekten olmuş bir hikaye anlatmıştı 100 kişyii öldüren bir katili bile Allah affetmişti.

      Kafir olarak ölecek kimseyi diyorsan kafir olarak ölecek bir kimsenin rüyasına gelmez
      ···
    2. 2.
      0
      Üstad kafama birşey takıldı şimdi bir kişiyi öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir bir kişiyi kurtaran tüm insanlığı kurtarmış gibidir diye bir hadis vardı sanırım hem Allah in verdiği canı alacaksın(tüm insanlığı öldürmüş sayilacaksin) hem de böyle basit olaylarla tamamen kurtulacaksın biraz değişik değil mi ? Haşa Allah in işini sorgulamıyorum ama böyle günah işle işle sonra tesbih namazı kıl sonra her türlü suçu işle ve tövbe et Allah affetsin bilemiyorum ustam böyle birşey gerçekten mümkün müdür
      ···
      1. 1.
        0
        Mümkündür, Allah'ın ne kadar merhametli olduğunu bilmiyor musun? 100 kişiyi öldüren bir insanı bile affetmiştir. Yani 60 milyon insanı öldüren adolf hitler samimi bir şekilde tövbe etseydi ve müslüman olsaydı Allah onun da tövbesini kabul ederdi. Allahın hakkı ödenirdi fakat kul hakları var ve Allah kul haklarına karışmıyor. (Deniz şehidi olanların hakkını Allahü Teala ödermiş.)
        ···
    3. 3.
      0
      O ayet hadis değil. Bu dalyarakların kafa kıyak baya. Peygamber ölü, toorağın parçası olmuş bunlar rüyalarda gezen adam sanıyor. Oyleyse diğer peygamberler de gezsin, ırkçılık yapmayın.
      ···
      1. 1.
        0
        Bak kardeşim bir insan öldükten sonra kabir azabı çekmezse ruhu istediği gibi dolaşır anladın mı?
        ···
      2. 2.
        0
        Ne kabir azabı ne ruh dolaşması falan hristiyanlıktan yahudilikten çakma sin yapmışsınız. Kuran aynı olayı ölümle dirilme arasında uykudan uyanma hissiyatı olduğunu söyler siz burda hayal gücünüzle uydurun
        ···
      3. diğerleri 0
    4. diğerleri 1
   tümünü göster