/i/Tespit

  1. 76.
    +7
    olm öyle demeyin açıklayın amk, helal et

    yanlış bilgi vermekten Allah'a sığınırım

    A)Kişiye islam tebliği ulaşmışsa:

    1-iyi şekilde ulaşmışsa
    Gerçekten biri islamı iyi bir şekilde tanımış fakat çeşitli dünyevi sebeplerden ötürü (kibir, itibar, para, mekkeli müşriklerin putperest kabe'den para kazandıkları için kabul etmemeleri gibi) kabul etmezse, kafir olur. kabul ederse müslüman olur.

    2-Kötü şekilde ulaşmışsa
    Hristiyan ailede doğmuş bir çocuk islam'ı ikiz kuleler saldırısyla tanıyıp medya propagandasıyla iyice kötü ve barbar bilmişse bu kişi ileride de gerçekten doğruyu amaçlayarak islamı böyle kötü olarak görmeye devam ederse o kişi mesul değildir. necat ehli'ne girer. (necat ehli: kurtulanlar) yani hiç duymayan gibi olur.

    kimi alimler necat ehli allahın lütufuyla cennete girer der, kimi de toprak olur mahşerde dirilmez sadece robot gibidir der.

    B)islam tebliği kişiye hiç ulaşmamışsa
    Kişi müslüman olmakla mesul değildir. mesela bir afrika kabilesinde doğmuş ve islamı duymamış biri de necat ehlindendir.

    C)Bilmiş ama sorgulamamışsa
    Bu, fıkıhta 'taklidî iman' olarak geçer, ailesi ve çevresi öyle yapıyor diye yapmaktır yani. bu allahın bir lütfudur, kişi müslüman kabul olunur mahşerde fakat eğer bir ortamda aklını karıştıran bir soru duyar da üstüne gitmez körü körüne devam ederse müslümanlığı düşer.

    burada hakiki imana sahip olanlara büyük iş düşüyor. en azından böyle ulaşabildiğimiz ortamlarda soru sorana sq ergen çekmek yerine onlara açıklarsak ebedi hayatlarını kurtarmaya vesile oluruz. siz böyle bir durumda elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalışmıyorsanız kendinizi bir sorgulayın derim beyler zira Hz.muhafazid, Hz.Ali'ye demiştir ki: “Senin elinle bir kişinin Müslüman olması, dünyadan ve dünyada bulunan her şeyden daha hayırlıdır.”

    vakti olan bu videoyu izlesin veya kaydetsin sonra izlesin, hiçbir şey ebedi hayatınızdan daha önemli olamaz:
    https://www.youtube.com/watch?v=xqRf7Tjhu2w

    (tam metin bulamadım hatırladığım kadarıyla) bir kafir 4 halifeden birine (peygamber daha yaşarken) "sen kendini boşuna yoruyorsun, namaz falan kılıyorsun ama Allah falan yok (haşa)" o da der ki "eğer Allah yoksa ikimiz de toprak olur gideriz, bu dünyadaki yorulduklarımızın ve yorulmadıklarımızın bir manası kalmaz ama peki ya varsa?"

    yani din hakkında objektif düşünmek size bir şey kaybettirmez ama düşünememek kaybettirebilir. zira sen burayı okuyorsan muhtemelen islam tebliği sana iyi şekilde ulaşmış ve sen bu şekilde ehl-i necat'tan olamazsın. ya inanacaksın ya da kafir olacaksın. gerçekten hakikati aramak maksadıyla aylarca yıllarca bir ömür boyu kafa yorup yine ikna olmazsan (pek mümkün değil, bir karar verilir) o zaman ehl-i necattan olabilirsin.

    bilmiyorum belki yazıda çelişki falan da olabilir ben bildiğim kadarıyla yazdım asıl bilgi için o videoyu izleyin kesinlikle. ve din hakkında bir şeyler merak ediyorsanız bu gibi youtube kanallarından videoları izleyin bu çok büyük bir nimet, bu sorular benim aklıma da takılınca bu videolar benim kurtulmama (inşallah) vesile oldu. incisözlükte bu sorunun cevabını gerçekten bulabileceğine inanıyor muydun başlığı açan kardeş yani sana da bi dokundurmadan edemeyeceğim.

    UNUTMAYIN: yıllarca zehirlendikten sonra birden islamı anlayamazsınız. ilim bir kıymettir ve istemeyen, uğraşmayan alamaz. haftalarca okulda gördüğünüz konuyu anlamaz, bir konu anlatımındaki bir cümleyle dank edebilirsiniz. farklı kişilerden dinlemekten daha çok kaynak incelemekten çekinme, üşenme bu senin ebedi sonsuz hayatın.

    (peygambere:) "Gerçek hükümdar olan Allah yücedir. Sana vahyedilmesi tamamlanmadan önce Kur’an’ı okumakta acele etme. “Rabbim! ilmimi arttır” de." taha 114

    kur'anı okumakta acele etme
    kur'anı okumakta acele etme
    kur'anı okumakta acele etme

    “Rabbim! ilmimi arttır” de
    “Rabbim! ilmimi arttır” de
    “Rabbim! ilmimi arttır” de

    edit: söyleyeceğim bazı şeyleri unutmuşum, bir çok müslüman evladı ateist olabiliyorsa bu bile hristiyan olarak doğanın hristiyan kalmak zorunda olmadığının bir göstergesidir.

    peygamber, ahir zamanda (peygamberden sonra, ahir sonra demektir zaten) islam tebliği ulaşmamış kişi (iyi veya kötü) kalmamıştır demektedir.

    o videoyu izleyin pls, genel bir sorunuz varsa bunun altına yazın isterseniz, isterseniz başlık açıp bana mesajını yollayın isterseniz de direkt mesajla sorun, elimden gelidiğince cevaplarım olmadı bir kaynağa video vs sevk ederim lütfen üşenmeyin bu dünyada bundan daha önemli bir mesele yok
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster