/i/Tespit

  1. 1.
    +2
    Evet beyler ben eski komünist bi panpanız olarak burda fikirlerim niye değişti ve bu farkındalığa ulaştım açıklamak istedim.

    Öncelikle vatanını seven ve az çok milliyetçi duyguları olan bi insan ki bu her türkte biraz da olsa vardır komünist olamaz bunun sebebi ülkenin gelişimidir, bir ülkede komünizm varsa o ülke gelişemez zenginleşemez ve üretemez düşünün ki dünya da her zaman komünizm olsaydı şu an bu sözlük, elinizde tuttuğunuz telefon bile olmazdı çünkü insanlar rekabet ile üretir bi karşılık bekleyerek üretir bu da tam olarak kapitalizmdir ama komünizm de rekabet yoktur.

    Hele ki şu an komünizm rejimine geçiş insanı bitirir bu lükse alışmış bi insan asla komünizme ayak uyduramaz lüks dediğim harcama ve tüketim lüksü kısacası paradır.

    En kısacası kapitalizm ülkeyi geliştirir ve para kazanma hırsı pazardaki kaliteyi arttırır ve bu sürekli üretime eğilimi arttırır bu şekilde ihracat artar ekonomi büyür.

    Sebeplerden biri de komünizm güven gerektirir bütün insanların birbirine güvenmesini gerektirir ama bugünün şartlarında bu çok zor bi durumdur.

    Kapitalizm de kusursuz değildir elbette bence en büyük ve tek sorunu insanların köleleştirilmesi ve zenginle fakirin arasındaki yaşam uçurumudur.

    iyi geceler sevgili panpalarım..
    ···
   tümünü göster